Dosasilo mu da bude Highlander… Bob Dilan prodaje velelepno imanje u Škotskoj

0
229
Bob Dilan/screenshot Gryffe Wedding Film
Oglasi

Bob Dilan je rešio da proda svoje zdanje u Škotskoj, Aultmore House, za približno 3,9 miliona dolara (3 miliona funti).

“Srce mi je u visoravni gde god da lutam”, pevao je Dilan u numeri “Highlands” sa izdanja “Time Out of Mind” iz 1997. godine, ali čini se da tako više ne misli.

Dan kada je Dilan zakucao na nebeska vrata… 50 godina kultne pesme “Knockin’ on Heaven’s Door”

Zdanje sa 16 spavaćih soba, koje se nalazi u blizini sela Neti Bridž u Stratspeju, kupili su Dilan i njegov brat Dejvid 2006. godine za više od 2,5 miliona dolara.

– Kupili su ga kao porodičnu bazu – objašnjava za škotski Daily Express Tom-Stjuart Mur, agent prodaje kompanije Knight Frank.

– Nisu mogli da ga koriste poslednjih godina, i to je razlog za prodaju. Pre pandemije kovida, Bob i njegov brat obično su boravili tamo nekoliko nedelja godišnje.

Izgrađen između 1911. i 1915. godine, Aultmore House ima 11 kupatila, četiri sobe za prijem i muzičku sobu. Smešten na 24 hektara zemljišta, sadrži i viktorijanski staklenik, baštu, fonatanu i travnjak za kriket.

Unutrašnjost kuće nije otkrivena za javnost, ali krasi je i prostrano dvorište i kutak za njegove ljubimce

Zvanično objavljeni album i film Boba Dilana “Shadow Kingdom”… a kao najava, spot za “Forever Young”

Dilan je vlasnik vile, ali je ona mogla da se iznajmi za venčanja.

– Imaju osoblje koje se brine o zdanju i ono je u veoma dobrom stanju. Kuća i vikendice su iznajmljene tokom leta. Kupili su je jer je zapanjujuće lepa i, što je najvažnije, veoma izolovana – primećuje Stjuart-Mur.

Dilan je nedavno završio evropski deo svoje svetske turneje Rough and Rowdy Ways, za koju se očekuje da će se produžiti i u 2024.

HL/Izvor: K1info.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime