BIOGRAFIJA HEROINE EX-YU ROCKA: “Magi – Kao da je bila nekad” od sutra u knjižarama

0
602
Oglasi
Margita Stefanović/ Photo: Facebook @EkatarinaVelikafans
Margita Stefanović/ Photo: Facebook @EkatarinaVelikafans

“Magi – Kao da je bila nekad” je biografija klavijaturistkinje grupe EKV Margite Stefanović Magi iz pera novinara Dušana Vesića.

Ovo je knjiga o svojevrsnoj femme fatale nekadašnje jugoslovenske scene koja je svojom muzikom i harizmom obeležila jedan period u istoriji rok scene na ovim prostorima.

Dušan Vesić/ Photo: Laguna
Dušan Vesić/ Photo: Laguna

Margita je preminula 2002. u 43. godini života, a način na koji je živela i umrla predmet je kontroverznih tumačenja.

Knjigom “Magi – Kao da je bila nekad” Vesić je želeo da odgovori na pojavu tabloida koji iznova posegnu za Margitom Stefanović i nekim “šokantnim” detaljem iz njenog života kad god ne znaju o čemu da pišu, i daje realan pogled na jednu od najvrednijih pojava na srpskoj i eks-Yu rok sceni.

– Njegova priča o Margiti Stefanović, koliko teskobna toliko i poštena, koliko gorka toliko i iskrena, nije samo nezaobilazan dokument za svakoga ko voli i poštuje Magi, nego i ogledalo u kojem će se prepoznati oni koji su umeli da ublaže njen bol, oni koji su se okoristili njenom nemoći i oni koji su pokazali ravnodušje pred njenim strašnim patnjama – rekao je Ivan Ivačković povodom objavljivanja knjige “Magi – Kao da je bila nekad”.

Photo: Laguna
Photo: Laguna

Knjiga sadrži i ekskluzivne fotografije iz karijere i privatnog života Margite Stefanović Magi.

Knjigu “Magi – Kao da je bila nekad” od 10. marta možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime