Majstori slovenačkog i srpskog džeza… Vasko Atanasovski Trio i Vasil Hadžimanov 10. marta u starom Bitefu

0
241
Oglasi
Photo: Promo
Photo: Promo

Vasko Atanasovski Trio i Vasil Hadžimanov nastupiće u subotu, 10. marta u klubu Soul Society – stari Bitef.

Vasko Atanasovski Trio čine tri izuzetna muzičara iz Slovenije na čelu sa Vasko Atanasovski, koji ovde svoj rad potpisuje kao kompozitor i saksofonista, a pored njega tu su Dejan Lapanja na gitari i Marjan Stanić na bubnjevima. Njima će se na bini, kao gost pridružiti i Vasil Hadžimanov.

Vasko Atanasovski/ Photo: Promo
Vasko Atanasovski/ Photo: Promo

Autor muzike i tekstova, Vasko Atanasovski je međunarodno priznat umetnik koji je sarađivao sa poznatim svetskim imenima – Tomi Emanuel, Living Colour, Hindi Zahra…

Dugogodišnje iskustvo dovelo je do toga da je njegov zvuk obojen raznovrsnim muzičkim stilovima i autentičnošću. Do sada je objavio 15 albuma, a nedavno je najveća izdavačka kuća na Balkanu – Croatia Records, kreirala album “Best of Vasko Atanasovski”.

Vasko Atanasovski Trio osnovan je 2010.godine. Objavili su tri albuma (“Come To Me”, “Feel”, “The Scissors”) i specijalno izdanje “Melen”, akustični projekat posvećen balkanskoj muzici.

Eklektičan miks različitih stilova i energija ovog trojca poziva publiku na ples i skoro uvek ih dočekuju sa ovacijama, a tekstovi na srpsko-hrvatskom i slovenačkom uglavnom pričaju o ljubavi na humorističan i metaforičan način.

Vasko Atanasovski i Vasil Hadžimanov/ Photo: Promo
Vasko Atanasovski i Vasil Hadžimanov/ Photo: Promo

Na koncertu u Beogradu pridružiće im jedan jedan od najznačajnijih i najinteresantnijih srpskih džez muzičara današnjice koji se našao na svetskoj listi najboljih džezera u 2017. godine.

Vasil Hadzimanov se odavno izdvojio kao jedan od prvih kompozitora na ovim prostorima koji kombinuje balkanske, tradicionalne folk ritmove i zapadne, moderne muzičke stilove (džez, fank, rok, world music) na svoj, potpuno autentičan, način.

Cena ulaznice za koncert Vasko Atanasovski Tria i Vasila Hadžimanova u starom Bitefu iznosi 400 dinara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime