Bili smo na četvrtom Jazz&Blues Festivalu Art Avlija… doći ćemo i na peti. Evo i zbog čega…

0
213
Art Avlija 2017/Photo: Headliner.rs
Oglasi

Reportaža sa 4. Jazz&Blues Festivala Art Avlija može da se napiše na dva načina.

Jedan je standardan. U nedelju je u Bavaništu, mestu na pola puta između Pančeva i Kovina, održan 4. po redu Jazz & Blues Festival Art Avlija, na kojem je nastupilo više od 30 sjajnih izvođača, od demo bendova iz samog mesta domaćina, do velikih zvezdi kao što su Zona B i Tanja Jovićević. I to je ok. Sve bitne informacije su tu.

Ali može i ovako…

Na 16 ari placa kod Goce i Raše u Bavaništu već se četvrti put dogodila nestvarna muzička, i ne samo muzička priča. Okupili su se drugari, prijatelji, poznanici i napravili celodnevni piknik uz najbolji džez, fanki i bluz koji na ovim prostorima može da se čuje. Klinci iz Bavaništa Enter to space dobili su priliku da sviraju na pravom pravcatom stejdžu, s ozbiljnim ozvučenjem, i pred umetnicima koji se ovim poslom bave “hiljadu godina”… a otprašili su svoj nastup “kao veliki”.

Art Avlija 2017/Photo: Headliner.rs
Art Avlija 2017/Photo: Headliner.rs

Bez treme, među prijateljima zasvirala je i mala Tamara Stanišić, a potom je ozbiljnu džez svirku odradio Katarina Kochetova kvartet.

Hmmm, gde da pomenemo sjajnog Srđana Ilića, autora emisije “Zvučni zid” koji je vodio program na opušten i vrrrlo šarmantan način, sudeći barem prema reakciji ženskog dela publike? Može ovde? Eto…

The UntouchablUes band podsetili su na neke bluz standarde, ali i na ono davno vreme kad su se zvali Nesalomivi, a potom je binu džezom ponovo žestoko okupao Henk van den Dool quartet koji čine muzičari iz Holandije, Srbije i Ukrajine.

GUNJ band nam je prirdio pravi performans uz sjajnu priču o “biciklu i prolećnom suknjičetu”, a onda je rusko/srpska postava Oleg Kireyev kvarteta priredila svirku koja se ne zaboravlja lako. Pa su čak i oni koji su se izležavali na travici več pomenutih 16 ari, ili uživali u kobajama na roštilju i/ili krofnama s vrhunskim domaćim džemom od drenjine, morali da ustanu na noge lagane.

A kad je pala noć… da zagreju publiku za veliko finale potrudili su se direktori festivala – Maks i Ksenija Kochetov, sa svojim Funky Fishes bendom, da bi kulminacija svakako bio nastup Zone B sa specijalnom gošćom Tanjom Jovićević.

Art Avlija 2017/Photo: Headliner.rs
Art Avlija 2017/Photo: Headliner.rs

Ova verzija malo bolje zvuči. zar ne, ali ni ona ne može da vam dovoljno prenese pozitivnu atmosferu, opuštenciju i dobru energiju koja je u nedelju vladala u mestašcetu na pola puta između Pančeva i Kovina.

Badava više da pričamo (pišemo)… pogledajte neke fotke, kažu da vrede hiljadu reči.

A najbolje što možete je da se na vreme pripremite za naredni, peti, jubilarni, Art Avlija Jazz&Blues festival. Goca i Raša kažu da će biti još bolji… A oni su ljudi od reči.

POGLEDAJTE KAKO JE BILO U NEDELJU U BAVANIŠTU:

HL/Fotografije: Aleksa, Janko i Andreja

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime