Kvartet Maxa Kochetova & Fabrizio Bosso otvaraju 39. Beogradski džez festival u Domu omladine

0
173
Max Kochetov/ Photo: Filip Tasić
Oglasi

Pod sloganom “Jazzscapes”, Beogradski džez festival od 24. do 29. oktobra povešće ove godine po 39. put publiku na jedinstveno putovanje muzičkim pejzažima celog sveta, zajedno sa sastavima koji pomeraju granice džeza i čine ovaj žanr uzbudljivim i umetnički vrednim.

Svečano otvaranje 39. Beogradskog džez festivala zakazano je za 25. oktobar od 19:00 u Velikoj sali Doma omladine Beograda, koncertnim programom kvarteta saksofoniste Maxa Kochetova, koji će nastupiti sa italijanskim trubačem Fabricijom Bosom, kao specijalnim gostom.

Fabrizio Bosso/ Photo: Giovanni Canitano

Rodom iz Ukrajine, Kochetov od 2006. godine živi u Srbiji i svojim debi albumom iz 2014. postavio je kamen-temeljac Novom srpskom džez talasu.

Prošle godine nastavio je diskografsku karijeru izvanrednim ostvarenjem za italijansku kuću A.MA Records, izazivajući pažnju svetske džez kritike.

Max Kochetov (Di Luna All Stars Blues Band, Dom omladine Beograda)/ Photo: AleX

Na otvaranju najstarijeg srpskog džez festivala ove godine predstaviće novo izdanje koje uskoro objavljuje, sa svojim kvartetom: Andreja Hristić (klavir), Boris Šainović (kontrabas) i Miloš Grbatinić (bubnjevi).

Ulaznice za ovaj i druge koncerte u okviru 39. Beogradskog džez festivala su u prodaji preko eFinity prodajne mreže i onlajn.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime