Bet Gibons, pevačica benda Portishead, najavila svoj prvi solo album “Lives Outgrown”

0
171
Bet Gibons/Photo: facebook
Oglasi

Bet Gibons je podelila nove informacije o svom prvom solo albumu.

“Lives Outgrown” će uskoro biti dostupan preko izdavačke kuće Domino, izjavila je pevačica benda Portishead u rukom pisanoj poruci na društvenim mrežama.

Ako još niste čuli kako su Bet Gibons i devojčice iz Avganistana “iskombinovale” Dejvida Bouvija i Joy Division…

“Moje pedesete donele su nove, ali stare horizonte”, napisala je Gibons. “Bio je to period opraštanja od porodice, prijatelja, pa čak i od osobe kakva sam bila ranije. Tekstovi odražavaju moje brige i neprospavane noći, stoga ‘Lives Outgrown’. Tekstovi ne govore samo o načinu prolaska kroz emocionalne ili psihičke faze u našem životu, već i o vremenu kada napuštamo ovaj svet i krećemo u nepoznato. Nešto čega se plašim, ali jednostavno pokušavam da proslavim kao trenutak koji se približava, pružajući sposobnost rasta izvan ograničenja ovog fizičkog sveta”, piše Gibobs u belešci i nastavlja:

“Zvuk je takođe bio proces istraživanja struktura unutar mojih ličnih mogućnosti. Želela sam da se udaljim od breakbeata i činela, fokusirajući se na drvenu strukturu timbra, udaljavajući se od slatke zavisnosti od visokih frekvencija koje zadovoljavaju poput šećera i soli”.

Pevačica grupe Portishead Bet Gibons ima novi album posle 17 godina pauze… ali ne bilo kakav album

Gibons nije dala dodatne naznake o datumu izlaska, ali fanovi se mogu prijaviti na njenu mailing listu kako bi bili obavešteni.

Prošle godine je Portishead objavio remasterizovanu i proširenu verziju svog live albuma “Roseland NYC Live” za njegov 25. rođendan. U maju 2022. ponovo su se okupili za svoj prvi koncert uživo u sedam godina na britanskom dobrotvornom koncertu. Njihov poslednji studijski album bio je “Third” iz 2008. godine.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime