Pevačica grupe Portishead Bet Gibons ima novi album posle 17 godina pauze… ali ne bilo kakav album

0
236
Oglasi
Bet Gibons/Photo: facebook
Bet Gibons/Photo: facebook

Pet Gibons, pevačica Portisheada snimila je novi album posle 17 godina, ali nešto što niko nije očekivao –  Treću simfoniju Henrika Goreckog sa Simfonijskim orkestrom poljskog radija, kojim je dirigovao je Kšištof Penderecki.

Pevačica kultnog bristolskog sastava će objaviti album koji je snimljen uživo još 2014. godine u Velikom pozorištu u Varšavi. Ona je sa Simfonijskim orkestrom poljskog radija izvela novu verziju Treće simfonije (Simfonije tužnih pesama) Henrika Goreckog. Orkestrom je dirigovao jedan od najznačajnijih evropskih avangardnih kompozitora, Kšištof Penderecki. Album će biti objavljen 29. marta.

Gorecki je svoju simfoniju komponovao 1976. godine. Pendercki, koji je ranije već sarađivao sa muzičarima iz sveta alternativnog roka i eksperimentalne muzike (Džoni Grinvud, Aphex Twin), dospeo je u fokus šire javnosti nakon što je komponovao muziku za fimove “Isijavanje” i “Isterivač đavola”.

Gibons je poslednji put objavila album sa matičnom grupom Portishead još 2008. (Third), a 2002. je objavila poslednji album pod svojim imenom – “Out of Season”.

HL

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime