Bend Naked slavi 18. rođendan 8. marta u Amerikani

0
77
Naked/ Photo :Feliks Voloz
Oglasi

Grupa Naked iz Beograda spada u one izuzetne muzičke pojave koje svojom umetničkom doslednošću i autentičnošću istrajavaju, uz jednako poštovanje i naklonost, kako publike tako i kritike.

Nezaustavljivo krče put na domaćoj i svetskoj muzičkoj sceni već 18 godina, svrstavajući se među najuspešnije stvaraoce iz Srbije. U svojoj dugoj i plodnoj karijeri, poseban naglasak su stavili na međunarodnu scenu, ističući se kao jedan od najatraktivnijih regionalnih predstavnika world music žanra.

NakedT Photo: Vladimir Jević

Koncert u Domu omladine Beograda 8. marta, zato će biti neka vrsta rekapitulacije bogatog opusa, sada već punoletnog benda. Biće to uzbudljivo celovečernje putovanje kroz njihovu istoriju, uz mnogo specijalnih gostiju.

Sastav Naked čine naši poznati muzičari, svi odreda virtuozi na svojim instrumentima: Branislav Radojković (bas gitara), Goran Milošević (bubnjevi, udaraljke), Đorđe Mijušković (violina), Rastko Uzunović (klarinet, tenor saksofon) i Đorđe Kujundžić (bariton saksofon).

Bend Naked predstavio novi album “Srećna tuga” i spot za pesmu “Belmondo”

Originalan zvuk ovog kvinteta čine elementi balkanskih muzičkih tradicija, sa primesom mediteranskih, afričkih i istočnoevropskih uticaja, u sinergiji sa osobenostima džez, fank, rok, fri muzike i mnogo improvizacije.

Naked-zvuk u sebi nosi brojne emotivne naslage – bunt, melanholiju, radost – i zbog toga se poetika ove grupe zaista može nazvati “srećnom tugom”, kako se zove i njihov aktuelni album, objavljen 2022. godine.

Naked/ Photo :Feliks Voloz

Zašto se zovu Naked? Zato što vole iskrenost, otvorenost, istinu, čistotu, ogoljenost, demistifikaciju…

Osnovani su u Beogradu, 2006. godine. Odmah su privukli pažnju lokalne publike i izdvojili se na muzičkoj sceni Srbije zahvaljujući uzbudljivom ukrštanju world muzike i rokerske energije, prijemčivim autorskim kompozicijama, te sjajnim svirkama, po kojima su postali poznati.

Ubedljivi na sceni, sa kul imidžom i visokim nivoom koncertnih nastupa, brzo su privukli pažnju i van granica naše zemlje, kao česti gosti internacionalnih festivala i konferencija, gde su sa uspehom predstavljali našu zemlju.

Ulaznice po ceni od 1200 dinara su u pretprodaji putem eFinity prodajne mreže i onlajn. Redovna cena ulaznice iznosiće 1500 dinara.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime