Bašta KST mala za sve fanove Goblina, jer… energija se (ipak) računa

0
401
Arsenal fest 2. jul 2022 - Goblini/Photo: AleX
Oglasi

Da se danas dobra energija i još bolja svirka itekako računaju, pokazali su sinoć goblini u bašti KST zajedno sa svojom brojnom publikom.

Veče su otvorili momci iz beogradsko-kosjeričkog sastava Ubili Su Batlera koji čine Matija Ilić, Relja Blagojević, Luka Lazarević i Damjan Vitorović. Svoju muziku opisuju kao “post-hardcore, emo i slične stvari”.

– Mi smo ubili batlera i odsviraćemo par pesama ako je to kul – rekao je Luka na samom početku.

Golub (Goblini): Ne plašim se da smo spotom “Ti si taj” iznervirali nekog, više me brine da ga ne upotrebe za manipulaciju

Biti predgrupa za jedan bend kao što su Goblini ume da bude mač sa dve oštrice, ali ovi momci su se sjajno snašli, te su vrlo brzo svoju unikatnu energiju sa scene preneli na publiku. Nedavno su objavili instrumentalnu numeru pod nazivom “Maglovito jutro” koju su ovom prilikom i predstavili publici.

Ovi momci su od nedavno deo Hali Gali ekipe, te već imaju određenu publiku, a moglo se primetiti da su mnogi i sinoć znali tekstove.

Goblini prvi put u karijeri svirali u Domu omladine i bilo je kao… u magnovenju

Kako to obično biva, čim su se otvorila vrata gomila ljudi ušla je u baštu KST sa namerom da ‘uhvati’ mesto u prvom redu. Pošto je kapacitet bašte vrlo brzo bio popunjen, to je pošlo za rukom samo onim najbržim. Prosipanje piva i šutke počele su već sa prvim pesmama, da bi do kraja postajale sve intezivnije.

Bez obzira na to što je Branko neke od pesama najavljivao sa “ovo je samo za one starije, koji se sećaju i onih perverznih pesama”, nije bilo pesme koju publika nije znala, iako su generacije bile prilično pomešane. Ipak, publika je najglasnije pevala “Negde pred zoru”.

Golub nije morao da naglašava da je tokom koncerta bio preterano emotivan, to se vrlo lako moglo pročitati iz njihovog međusobnog odnosa na bini. Videlo se koliko uživaju u onome što rade i kolika hemija postoji između njih.

Poznato je da bendovi često imaju goste na svojim koncertima, ali sinoć je sa Goblinima pesmu “Daleki put” otpevala mala devojčica iz publike. Još jedna smena generacija desila se za pesmu  “Voz”, kada je basistu Kokota zamenio sin Nikola. Nakon ove numere usledio je bis sa dobro poznatim pesmama.

Tokom cele svirke, u pauzama između pesama, publika je jednoglasno pevala “Tamaru” Borisa Novkovića, te je bend ispoštovao želje publike i odsvirao svoju verziju ove pesme.

Posle ovakvog koncerta, Goblini su još jednom uspešno dokazali da nas, svakako, ima gomila.

J.Ilić

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime