Buč Kesidi euforija na Špancirfestu pred 8.500 ljudi…

0
215
Buč Kesidi na Špancirfestu/Photo: Dragutin Andrić / Soundguardian
Oglasi

“Mi smo bend Buč Kesidi iz Pančeva” rekao je Luka Racić i uz zaglušujuću buku prepune pozornice kod Starog grada sa Zoranom Zarubicom krenuo u “Curimo po aslfaltu”, prvu pesmu njihovog headline nastupa na Špancirfestu.

Buč Kesidi najavili goste na svom najvećem koncertu: Bojana Vunturišević, Džipsii i Pocket Palma stižu na Taš 16. septembra

Glavni slot subotnjeg programa festivala predvodila je tako najveća regionalna grupa nove generacije čiji je premijerni nastup u Varaždinu pratilo više od 8.500 fanova.

Buč Kesidi na Špancirfestu/Photo: Dragutin Andrić / Soundguardian

Buč Kesidi skupili su svu snagu i “odužili” se Varaždinu na čekanju dužem od 10 godina. Fantastično inspirirana svirka iznela je pred publiku sve favorite sa dva studijska albuma, kao i nove singlove koji su već duže vreme sastavni deo set liste i izazivaju odlične reakcije.

U subotu je bend krenuo jako. Na sjajne “Euforija” i “Laž” nadovezala se “želja” iz publike – “Kafe aparat”, nakon koje su uslijedili nova “Trebaš mi” te “Draga?” i “Čekam te”. Skok na album “Euforija” i centralni dio nastupa donio je pjesme “Subota”, “TIHO” i “Kasno je”, poslije čega su se vratili na “Posesivno – ospulsivni hospul” sa “Stani!! Stani!!!” i “Pola pet”. Finale svirke zakucali su odlično prihvaćena “Skupi snagu” te serija velikih hitova – “Nema ljubavi u klubu”, “Uragan” i “Nedjelja ujutru”, kao i bis u kojem je mesta bilo za “Idemo do hodnika”, i “Nebitna”.

“Varaždin, grad anđela, grad baroka, grad bicikala”, kako mu je tepao Zoran, uz završnu “Đuskanje ne pomaže” i euforičnu reakciju hiljade posetilacau subotu je definitivno postao i grad levorukog electro rock benda iz Pančeva.

Pomogli ste nam više nego bilo koji psihijatar… evo kako je bilo na koncertu Buč Kesidija u Zagrebu

Kratka vikend tura Buč Kesidija po Hrvatskoj počela je u petak nastupom u Sisku i zaokružila se svirkom na glavnoj sceni Špancirfesta. Bili su to ujedno i poslednji datumi dugačke letnje “Skupi snagu” turneje pre nego se grupa u potpunosti skoncentriše na najveći solo koncert karijere – na beogradskom Tašu 16. septembra.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime