Ana & The Changes predstavili album “Differences Live”

0
272
Oglasi
Ana & The Changes/ Photo: Bojana Janjić
Ana & The Changes/ Photo: Bojana Janjić

Beogradska kantautorka Ana Ćurčin predstavila je svoj prvi live album “Differences Live”, koji je snimljen na koncertu Ana & The Changes 4. oktobra prošle godine u Amerikani Doma omladine Beograda.

Na “Differences Live” zabeleženo je šest pesama iz svih perioda Anine karijere – od pesama sa prvog solo albuma “Sketches of Belonging” (“Unknown”, “Princess” i “Communicate”), preko hitova sa “Differences” ( naslovna i “Took Care of You”), a prvi put objavljena je i “Abandoned” koja se često menjala tokom godina i koja je sada dobila svoj definitivni oblik.

– Kada smo objavili “Differences” prošle godine, nisam mogla ni da zamislim da će naredna, 2020. biti toliko drugačija u odnosu na prethodne. Svirali smo koncert u Domu omladine 4. oktobra nadajući se da će to biti jedan od mnogih na kojima ćemo svirati nove pesme. Međutim, pandemija je sve preokrenula i umesto godine koncerata po regionu okrenuli smo se introspekciji i kreativnosti, ali svi strpljivo čekamo trenutak da ponovo zasviramo zajedno sa publikom bilo gde. “Differences live” je naš podsetnik na to da postoje relativno normalna vremena, a na neki način je i naš oslonac, podrška ali i poklon publici da se zajedno podržimo i strpimo dok stvari ne krenu na bolje. Mi smo na tom koncertu zaista uživali i ovim pesmama hoćemo publiku ali i sebe da vratimo u te trenutke i koncertne sale, podelimo trenutke radosti i energije koju donosi koncert kao živa scenska umetnost koja postoji upravo zbog razmene emocije, energije, ljubavi i svega što nas spaja, pa i deli… – kaže Ana Ćurčin.

Ana Ćurčin/ Photo: AleX
Ana Ćurčin/ Photo: AleX

Grupa Ana & The Changes je za ovu priliku svirala u proširenom sastavu: uz Anu Ćurčin (glas i gitara), Gorana Antovića (klavijature), Marka Cvetkovića (bas) i Marka Beninija (bubanj), nastupili su i Miloš Šikman (perkusije), dok su prateći vokali bile Ivana Vukmirović i Nataša Filipović.

Koncert je snimio Dejan Vučković, koji je na promociji bio dizajner zvuka, a miks i master delo je Goge Antovića.

Ana Ćurčin je tokom svoje karijere objavila dva studijska albuma – “Sketches Of Belonging” (januar 2016) i “Differences” (septembar 2019, kao Ana & The Changes), kao i kolekciju demo snimaka “Sketches of Belonging (solo & acoustic)” u aprilu 2015, a posle “Differences Live” do kraja godine objaviće i album sa primenjenom muzikom “Scene”.

Album “Differences Live”dostupan je na bandcampu benda i Pop Depresije, kao i na svim digitalnim platformama.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime