Ana & The Changes objavili novi album “Differences”, promotivni koncert 4. oktobra u DOB-u

0
260
Oglasi
Ana&The Changes/Photo by Naluca
Ana&The Changes/Photo by Naluca

Beogradska kantautorka Ana Ćurčin objavila je drugi studijski album, “Differences”, ovoga puta potpisan kao Ana & The Changes, a spotom za naslovnu pesmu najavila je i veliki promotivni koncert u Domu omladine Beograda, u petak 4. oktobra.

Na albumu je 10 kompozicija, koje su znalački odsvirane i aranžirane, stilski raznovrsne i uzbudljive, tako da album predstavlja značajan korak napred u Aninom muzičkom sazrevanju i težnji da publici ponudi drugačiju viziju moderne pop-rok muzike prožete džezom, soulom i bluzom.

Album je kolektivno delo benda Ana & The Changes koji, pored Ane, čine Goran Antović, Marko Cvetković i Marko Benini. Goran Antović je uradio miks, produkciju i mastering, a gosti na albumu su bili Ivana Vukmirović i Nataša Guberinić.

O autorskom timu  i radu na novom albumu Ana Ćurčin kaže:

– Goran Antović je glavni i odgovorni krivac za svaki segment produkcije, snimanje, miksa i masteringa, a svira i sve klavijature na albumu. Bubnjar Marko Benini svojim dolaskom u bend pre tri godine uneo je novi gruv u pesme i uz Marka Cvetkovića, najmuzikalnijeg basistu, ritam sekcija dobija sasvim novi prostor u aranžmanima u odnosu na prethodni album. Ivana Vukmirović svojim glasom donosi novu širinu i rad sa njom je bilo neverovatno i divno iskustvo. Zahvaljujući Goranovom strpljenju i izazovu koji sam sebi postavila, odsvirala sam sve gitare na albumu i ozvaničila novu etapu u svom muzičkom razvoju i zaronila u zvuk električne gitare. Vokale sam uradila mnogo lakše i brže – kaže Ana i dodaje:

– Album “Differences” čine pesme unutar kojih smo dali sebi slobodu da nas žanrovski odvuku na onu stranu koja nam se činila da je prava za atmosferu i emociju određene pesme. Različite pozadine, ukusi i estetike, koje svako donosi, nekako su se organski ispleli i sačinili različitosti koje se prožimaju od pesme do pesme.

Ana Ćurčin/Photo: Danilo Mijatović
Ana Ćurčin/Photo: Danilo Mijatović

Od danas album “Differences” može da se sluša na Youtubeu, kao i na svim digitalnim platformama (Deezer, Spotify, Google Play, Apple Music…), ali i da se besplatno ili za “plati koliko želiš” preuzme na Bandcampu. Izdanje albuma na CD-u u limitiranom tiražu premijerno će moći da se kupi na koncertu 4. oktobra.

Ovaj koncert je, inače, deo ovogodišnjeg izdanja muzičkog festivala Indirekt, a ulaznice se, po promotivnoj ceni od 800 dinara, mogu kupiti na blagajni Doma omladine, na svim prodajnim mestima Ticket Vision, kao i online na www.tickets.rs.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime