7 sati dobre svirke na prvoj večeri Zaječarske gitarijade, Bil Guld preuzeo “izvršnu vlast”

0
348
Oglasi
55. Gitarijada - Gale Kerber i Bil Guld/Photo: AleX
55. Gitarijada – Gale Kerber i Bil Guld/Photo: AleX

Gitarijada. 55. po redu, počela je sinoć u Zaječaru takmičarskim delom – Headfull, Čuvaj se psa, Sara Džesika Panker, Riff i Monah predstavili su publici i žiriju po dve svoje numere.

Rokonačelnik Bil Guld ozbiljno je shvatio svoje zaduženje, pa se pridružio žiriju u gledanju i ocenjivanju demo bendova. Jedan od prethodnih rokonačelnika, frontmen Kerbera Goran Šepa Gale, objasnio mu je da je to najveća titula tokom trajanja festivala i da je Bil sada “izvršna vlast” u rock’n’roll okruženju.

55. Gitarijada - Ascend/Photo: AleX
55. Gitarijada – Ascend/Photo: AleX

Revijalni deo otvorio je pobednik BARF festivala Ascend, da bi binu prepustio Aleksandru Sedlaru. Iako je Sedlar izveo zavidan scenski performans, publika je najtoplije pozdravila niški Kerber, pevajući sve hitove zajedno sa Galetom. “Bolje da sam druge ljubio”, “Mezimac”, “Ratne igre”, “Nebo je malo za sve” pokazale su se kao vanvremenske numere, a njihovim preciznim izvođenjem Kerber je pokazao zašto je jedan od naših najboljih bendova uživo.

55. Gitarijada - Kerber/Photo: AleX
55. Gitarijada – Kerber/Photo: AleX

Zijo Rizvanbegović je sa svojim Valentinom našao svoje fanove u mahom rokerskoj publici, podsetivši prisutne na ex-YU hitove “Đubre volim te”, “Samo sklopi okice”, “Oka tvoja dva” i “Ne daj mi da govorim u snu”.

Za bluzerski kraj večeri pobrinuo se Texas Flood, koji je već prvim taktovima pesme “Majko zemljo” zagospodario scenom, svirajući sa takvim žarom i preciznošću da je rasanio i najumornije fanove.

55. Gitarijada - Texas Flood r/Photo: AleX
55. Gitarijada – Texas Flood r/Photo: AleX

Nenad Zlatanović peva bolje nego ikad, a na gitarskom umeću pozavidele bi mu i mnoge slavnije kolege.

Više od sedam sati sjajnih koncerata više su nego odličan uvod u večerašnji program u kojem, pored drugog polufinala demo bendova, nastupaju Bendover, Bajaga i Instruktori, Piloti i Ritam Nereda.

Pogledajte galeriju fotografija s prvog takmičarskog dana Gitarijade:

Takmičarski bendovi:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime