36 vrhunskih pesama na soundtracku filma “Elvis”… Tu su Måneskin. Doja Cat, Eminem, Stivi Niks, Kris Ajzak i, naravno – Elvis

0
721
Oglasi
Elvis, poster
Elvis, poster

Dugo očekivani muzičko-filmski spektakl “Elvis” (Warner Bros.Pictures) reditelja Baza Lurmana  stigao je u bisokope. Film  prati  soundtrack  “V.A. -ELVIS OST” (RCA Records) sastavljen od  originalnih Elvisovih snimaka, obrada Elvisovih pesama u izvođenju raznih umetnika i originalnih pesama inspirisanih filmom.

Doja Cat je objavila vodeći singl iz filma, melodičnu i poletnu “Vegas” u kojoj  je na jedinstveni način  inkorporirana čuvena Elvisova “Hound Dog”. Nastup na festivalu  Coachella Doja Cat je iskoristila da prvi put  tu pesmu izvede uživo, na oduševljenje publike i kritike. Pogledajte spot za “Vegas”:

Swae Lee & Diplo su  objavili pesmu “Tupelo Shuffle” ft.Gary Clark Jr (Geri Klark Jr gra lik Artura “Big Boy” Kradupa u filmu). Kuriozitet je da je  gradić Tupelo (država Misisipi),rodno mesto Elvisa Prislija, ali i Swae Lee i Diplo potiču odatle. Pesmu “Tupelo Shuffle” možete slušati ovde.

Måneskin su uradili fantastičnu obradu  “If I Can Dream”, čiji je originalni  autor Volter Erl Braun. Ovu pesmu mnogi povezuju sa govorom Martina Lutera Kinga JR, “I Have A Dream”(1963). Elvisova izdavačka kuća Gladys Music Inc. je  objavila singl “If I Can Dream” juna 1968. godine, samo dva meseca posle ubistva Martina Lutera Kinga.

Italijanska grupa je deo ove pesme  premijerno najavila u revijalnom delu finalne večeri takmičenja za pesmu Evrovizije.

Ostin Batler, američki glumac koji igra naslovnu ulogu u filmu “Elvis”, izvodi nekoliko pesama na soundtracku, a do sada je objavljena “Trouble”.

Pop-country pevačica, Kejsi Masgrejvs jednostavnim klaviriskim aranžmanom i prozračnim vokalima uspešno je dočarala emociju “Can’t Help Falling In Love”, koja je u njenoj obradi dobila eteričnost i dodatnu nežnost.Ova pesma  se čuje u sceni kada se Elvis oprašta svoje ćerke Lise Meri, ali i u scenama u kojima se pojavljuju Elvis i Prisila Prisli. “Cant’t Help Falling In Love” imaće još jednu verziju, remiks originala koji je uradio Mark Ronson.

Redosled pesama na soundtracku filma “ELVIS”:

1 Suspicious Minds (Vocal Intro) – Elvis Presley

2 Also Sprach Zarathustra/American Trilogy – Elvis Presley

3 Vegas – Doja Cat

4 The King and I – Eminem & CeeLo Green

5 Tupelo Shuffle – Swae Lee & Diplo

6 I Got A Feelin’ In My Body – Elvis Presley and Stuart Price

7 Craw-Fever – Elvis Presley

8 Don’t Fly Away (PNAU Remix) – Elvis Presley & PNAU

9 Can’t Help Falling in Love – Kacey Musgraves

10 Product of the Ghetto – Nardo Wick

11 If I Can Dream – Måneskin

12 Cotton Candy Land – Stevie Nicks & Chris Isaak

13 Baby, Let’s Play House – Austin Butler

14 I’m Coming Home (Film Mix) – Elvis Presley

15 Hound Dog – Shonka Dukureh

16 Tutti Frutti – Les Greene

17 Strange Things Are Happening Every Day – Yola

18 Hound Dog – Austin Butler

19 Let It All Hang Out – Denzel Curry

20 Trouble – Austin Butler

21 I Got A Feelin’ In My Body – Lenesha Randolph

22 Edge of Reality (Tame Impala Remix) – Elvis Presley & Tame Impala

23 Summer Kisses/In My Body – Elvis Presley

24 ’68 Comeback Special (Medley) – Elvis Presley

25 Sometimes I Feel Like a Motherless Child – Jazmine Sullivan

26 If I Can Dream – Elvis Presley

27 Any Day Now – Elvis Presley

28 Power of My Love – Elvis Presley & Jack White

29 Vegas Rehearsal/That’s All Right – Austin Butler & Elvis Presley

30 Suspicious Minds (Film Edit) – Elvis Presley

31 Polk Salad Annie (Film Mix) – Elvis Presley

32 Burning Love (Film Mix) – Elvis Presley

33 It’s Only Love – Elvis Presley

34 Suspicious Minds – Paravi

35 In the Ghetto (World Turns Remix) – Elvis Presley & Nardo Wick

36 Unchained Melody (Live at Ann Arbor, MI) – Elvis Presley

+ očekuju se prošireno izdanje ovog albuma u bliskoj budućnosti.

“ELVIS OST” će se do kraja godine, oko novogodišnjih praznika, pojaviti  u formatu vinila (RCA Records).

Film “Elvis” (Warner Bros. Pictures)  je  epski spektakl fimskog stvaraoca i vizionara Baza Lurmana, koji istražuje život i muziku legendarnog pevača Elvisa Prislija (Ostin Batler) kroz njegov komplikovani odnos sa enigmatičnim menadžerom Pukovnikom Tomom Parkerom (Tom Henks). Pričana iz ugla Toma Parkera, složenom dinamikom dva glavna lika, od Prislijevog uspona do njegovog zvezdanog uspeha bez presedana, istovremeno prateći eveluirajući kulturni pejsaž u Americi i postepeni gubitak nevinosti velikog američkog sna. U središtu ovog putovanja je, za Elvisa, jedna od najznačajnijih žena i na njega jedna od najutocajnijih osoba, Prisila Prisli (Olivija DeJong), kao i naravno Elvisova majka Gladis (Helen Tomson).

Na soundtracku filma nalazi se izbor Elvisovih dela koja se pružaju kroz tri decenije ( ’50, ’60,’70)  prošlog veka. Baz Lurman i Sem Bromel su autori scenarija po priči koju su napisali Baz Lurman i Džeremi Doner. Australijski reditelj, poznat po svojim raskošnim i vizelno atraktivnim filmovima, dva puta je do sada nominovan za Oskara, za režiju filmova “Moulin Rouge” i “The Great Gatsby”, a dobitnik je nagrada BAFTA; TONY i AACTA.

RCA Records

Od svog nastanka 1900. godine, RCA Records (druga nastarija muzička kuća u Americi) dom je nekih od najčuvenijih umetnika svih vremena. Njena DNK je duboko uronjena u bogatu američku muzičku tradiciju i čini da glasovi njihovih izvođača neprestano pomeraju umetničke granice i oblikuju kulturni pejsaž na globalnom nivou.

Muziku iz filma “Elvis” možete slušati ovde.

Elvis, cover
Elvis, cover
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime