20 godina Leonardo Dikaprio se iz petnih žila trudio da niko ne vidi ovaj njegov film. ali…

0
314
Oglasi
Leonardo Dikpario - Don't look up, promo
Leonardo Dikpario – Don’t look up, promo

“Vuk sa Vol strita” i “Uhvati me ako možeš” su samo neki od neverovatnih filmova u bogatoj filmografiji Leonarda Dikaprija. Međutim, postoji jedan film koji je snimio za koji verovatno nikada niste čuli, jer je glumac proveo više od 20 godina pokušavajući da spreči da ikada ugleda svetlost dana.

“Don’s Plum” važi za najgori film u hvaljenoj holivudskoj karijeri ovog 47-godišnjeg glumca. Improvizovani crno-beli indi film priča priču o grupi 20-godišnjaka koji se okupljaju svake subote uveče u restoranu u Los Anđelesu da razgovaraju o nezgodama u svojim životima.

MALI, USPUTNI BIZNIS ČUVENOG GLUMCA I AKTIVISTE… KAD NE SNIMA FILMOVE, LEONARDO DIKAPRIO PRAVI – VEŠTAČKE DIJAMANTE

Sa Kevinom Konolijem i Tobijem Magvajerom u glavnim ulogama, film je sniman nekoliko dana između 1995. i 1996. godine, godinu dana pre nego što je Dikaprio postao svetska zvezda zahvaljujući ulozi u Titaniku. Ali zanimljivo je da je film zabranjen za prikazivanje u SAD i Kanadi, navodi New York Post.

Režiser filma R. D. Rob podneo je tužbu od 10 miliona dolara protiv Dkaprija i Magvajera. U izjavama podnetim kao deo tužbe iz 1998. godine, glumci su tvrdili da nikada nisu nameravali da projekat nalik na školski zadatak postane igrani film. Takođe su tvrdili da su film snimili kao uslugu i da su im plaćali samo 500 dolara dnevno i verovali da će biti prikazan samo na nezavisnim filmskim festivalima.

The Great Gatsby, Leonardo SDikaprio/Photo: promo
The Great Gatsby, Leonardo SDikaprio/Photo: promo

Ubrzo nakon Dikapriovog uspona do slave, Magvajer je dobio ulogu superheroja Spajdermena, što je navelo režisera filma R. D. Roba da organizuje sastanke sa distributerima u nadi da će film doći do šire publike.

SNIMA SE FILM O NAJVEĆEM MASOVNOM SAMOUBISTVU U ISTORIJI… DŽIMA DŽONSA, VOĐU KULTA ČIJIH SE 918 PRIPADNIKA UBILO, IGRAĆE LEONARDO DIKAPRIO

Ali nakon što su glumci blokirali objavljivanje filma, producent Dejvid Stantman ih je tužio zbog navodnog pokretanja “lažne i prisilne kampanje kako bi sprečili objavljivanje filma”, tvrdeći da se plaše da bi to moglo “otkriti lična iskustva ili tendencije”. Međutim, film je nakratko objavljen na internetu 2001. godine u Nemačkoj pošto nije stigao u bioskope, dobivši raznolike kritike.

Jedan od producenata filma Dejl Vitli napravio je veb-sajt 2016. i podelio vezu za strimovanje celog filma na platformi Vimeo, ali je video-snimak uklonjen posle “obaveštenja treće strane – od Leonarda Dikaprija i Tobija Magvajera”.

NA DRUŠTVENIM MREŽAMA JE HIT HRVATSKA SINHRONIZACIJA FILMA “DON’T LOOK UP”… A KAD DIKAPRIO KAŽE “UH, SAD SI ME NAPALILA”, SVI SE VALJAJU OD SMEHA

– Ne mogu više da ćutim. Ne mogu više da dozvolim da klevete i laži koje ste izneli protiv filma nanesu štetu velikom delu umetnika koji su ga stvorili. Ne plašim se više ni vas ni vaših advokata. Izdržao sam dovoljno. Govoriću sa slobodom koju mi daje naš ustav. Zalagaću se za naš film i za sve ljude koji su pomogli da se napravi – rekao je tada Vitli, prenosi Independent.

– Više te ne poznajem, Leo, ali nadam se da si naučio nešto o očuvanju filma i svojoj odgovornosti da zaštitiš i doprineseš tekućem eksperimentu snimanja filmova… ti nisi veći od umetnosti, Leo – dodao je.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime