1+1=11… Poez11a predstavila prvi singl “Čekajući sreću”

0
254
Oglasi
Poez11a /Plakat: Ivan Ilić
Poez11a /Plakat: Ivan Ilić

Poez11a, psychedelic/blues/pop bend iz Bora objavio je prvi singl pod nazivom “Čekajući sreću” koja će se naći na predstojećem debi albumu.

Sam materijal za album, čije je pojavljivanje na tržištu planirano za jesen ove godine, snimljen je tokom prošle i ove godine u Boru.

– Željko Ljubić Piti (ex Goribor) i ja sarađujemo dugi niz godina kada je muzika u pitanju, ali sam bend Poez11a nastao je prošle godine, kada su nam se pridružili i profesori Muzičke škole Miodrag Vasiljević iz Bora: Jelena Ilić – profesor violine i Vukašin Jelenković – profesor klavira. Takođe u osnovnom sastavu benda su i Duško Spasojević na basu (ex New Deal) i bubnjar Darko Urošević (ex Goribor, a sada i redovan član benda Paje Vučkovića). Pored njih još nekoliko naših prijatelja gostuje na albumu – izjavio je Ivan Ilić (vokal, akustična gitara).

Autor: Vukašin Jelenković
Autor: Vukašin Jelenković

Kako smo još saznali od Ivana, u toku je rad na produkciji naslovnog singla za album “Talasi” koji će najverovatnije biti objavljen tokom jula meseca.

Žanrovski Poez11a pripada pop muzici, sa elemntima bluza, psihodelije i indi muzike, ali im je osnovna ideja promocije autorskog izražaja, bez previše stega samog žanra.

– Poez11a je matematika duša u kojoj je 1+1=11. I upravo na taj način, svako od članova benda unosi svoj unutarnji doživljaj sveta kroz muzički izraz, koji u zbiru daje komentar, ali i slutnju vremena u kome živimo. Ukoliko vreme kao takvo postoji… – kaže ekipa Poez11je.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime