ZZ Top objavili novu verziju svog kultnog hiza “La Grange” u čast Dastija Hila

0
406
Bili Gibons, ZZ Top/Photo: YouTube printscreen
Oglasi
Bili Gibons, ZZ Top/Photo: YouTube printscreen
Bili Gibons, ZZ Top/Photo: YouTube printscreen

Teksaški bluz rok heroji ZZ Top objavili su novu verziju svog kultnog hita “La Grange” iz 1973. godine.

Pesma je prvobitno objavljena kao deo njihovog revolucionarnog albuma “Tres Hombres”, a ova nova verzija je preuzeta sa njihove predstojeće live ploče “Raw”, koja bi trebalo da stigne 22. jula preko Shelter Records/BMG.

ZZ TOP ODRŽALI PRVI KONCERT SAMO DVA DANA POSLE SMRTI DASTIJA HILA… GIBONS SE OBRATIO PUBLICI: ON NAM JE DAO DIREKTIVU…

“Raw” je bio sondtrack za dokumentarni film “That Little Ol’ Band From Texas” 2019. nominovanog za Grammy. Snimljen je za jedan dan bez publike, i jedan je od poslednjih snimaka benda uživo sa basistom Dastijem Hilom, koji je preminuo 2021.

– Bio je to, na veoma stvaran način, povratak našim korenima – kažu frontmen Bili Gibons i bubnjar Frenk Berd. – Samo mi i muzika, nema više hiljada ljudi u publici, nema koncesijskih štandova, nema društvenih sati na parkingu, nema falange turističkih autobusa. Samo mi i muzika. Tada smo znali da je to veoma posebna okolnost, samomi na istommestu i u isto vreme, kakvo je to vreme stvarno bilo!

TRI ČUDNA BLUZERA… POGLEDAJTE TREJLER ZA DOKUMENTARAC “ZZ TOP: THAT LITTLE OL’ BAND FROM TEXAS”

“La Grange” je postala prepoznatljiva pesma ZZ Topa, a nastala je kao omaž The Chicken Ranch, pravoj javnoj kući koja se nalazila u gradu La Grange, samo 88 milja udaljenom od Nju Braunfelsa u Teksasu, gde je snimljen “Raw”.

Novi album će biti dostupan na 180-gramskom vinilu, CD-u i preko digitalnih platformi, a biće objavljen “u sećanje na Dastija Hila kakvo zaslužuje”.

HL/Izvor: loudersound.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime