ŽRTVA “POLITIČKE KOREKTNOSTI”… Lik Apua izbrisan iz scenarija “Simpsonovih”

0
176
Oglasi
Apu, The Simpsons/printscreen
Apu, The Simpsons/printscreen

Producent Adi Šankar potvrdio je vest koju je dobio od izvora bliskih najdugovečnijem televizijskom animiranom serijalu.

Iz serije je, kako se prenosi Consequence Of Sound, izbačen Apu Nahasapeemapetilon iz budućih epizoda, posle kontroverze oko rasnih stereotipa koju je pokrenuo Hari Kondabolu prošle godine kratkim dokumentarcem “The Problem with Apu”, nazvavši i Mata Groninga, kreatora “Simpsonovih”, običnim trolom, kad mu je ovaj odgovorio “da živimo u vremenima kad mnogi vole da pretvaraju da su uvređeni”.

Vest o uklanjanju Apua iz serije došla je od producenta Adija Šankara koji je ranije pokušao da reši “problem s Apuom” skupljanjem sredstava crowfundingom za scenaro, u nadi da će ga Fox uvažiti.

Potvrđeno mi je s više strana da će izbaciti lik Apua. Neće tome pridavati neki veliki značaj ili nešto slično. Jednostavno će ga ukinuti kako bi izbegli kontroverze – izjavio je Šankar u intervjuu za IndieWire.

U tom intervjuu tvrdi kako su mu izvor bili dvoje saradnika koji direktno rade s kreatorom Matom Groningom. IndieWire je pak došao do Foxa i dobio odgovor kako se Apu pojavljuje u epizodi “My Way or the Highway to Heaven” od 14. oktobra ove godine, ali u njoj Apu nije uključen dijaloge, već se nalazi samo u jednom kadru s ostalim likovima koji se okupljaju oko Boga.

– Ako ste emisija o kulturnom komentaru i previše se bojite da komentirišete kulturu, pogotovo kada je ona sastavni deo kulture u kojoj živite, onda ste emisija o kukavičluku – nedvosmislen je Adi Šankar u intervju i dodao:

– Nije ovo ni korak napred, ni korak nazad, ovo je jedan veliki korak u stranu. Posle iščitavanja svih tih divnih scenarija, osećam da smo iskoračili u stranu i da to neće donijeti rešenje jer je svrha umetnosti, tvrdim, da nas sve spoji.

https://www.youtube.com/watch?v=Yi4ujBB7gvw

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime