Zoran Predin i Nikola Čuturilo su… Analogna Rasa – i imaju singl “Još imaće nas”

0
211
Analogna rasa /Photo:: Brajan Rašić
Oglasi

Dva vrhunska muzičara Zoran Predin i Nikola Čuturilo singlom “Još imaće nas” predstavili su novi zajednički projekat – Analogna Rasa.

Zorana Predina, jednog od najznačajnijih novotalasnih slovenačkih kantautora kojeg krasi duhovita i dominantna autorska snaga i Nikolu Čuturila, beogradskog kantautora koji kroz autentični rok’n’roll zvuk daje svoj pogled na društvene teme, vezuje dugogodišnje prijateljstvo i posvećenost stvaranju muzike. Njihov zajednički projekat Analogna Rasa nastao je kao svedočanstvo bezvremenskog kvaliteta u vremenu u kojem trendovi dolaze i odlaze vrtoglavom brzinom.

Analogna rasa – Još imaće nas, cover

– Analogna Rasa je projekat srodnih duša. Nikola i ja smo prije gotovo četrdeset godina odlučili da se u glazbenom projektu udružimo na način koji nam najviše odgovara. Naše ideje su se sada realizirale i veselimo se što ćemo se u regiji predstavljati s glazbom i tekstovima onoj publici koja više voli sadržaj od ambalaže – objašnjava Zoran Predin.

Zoran Predin: Treba nam neki novi “Novi talas”

Analogna Rasa nisu samo ova dvojica vrhunskih muzičara, već ga čine i muzičari koji Nikolu Čuturila prate već dvadeset godina, a projektu su se pridružili i ostali svetski poznati umetnici poput Gradmira Smudja koji je osmislio vizualni identitet i fotografa Briana Rašića, koji potpisuje zvanične fotografije.

Analogna rasa /Photo:: Brajan Rašić

– Projekat smo nazvali Analogna Rasa zato što je jako zabavno, jako inspirativno i zato što u ovim godinama postajemo svesniji protoka vremena, a Zoran i ja smo vredni umetnici koji vole da istražuju. Takođe i iz razloga što stvaramo nešto novo. Mi smo zaista u naboljim godinama, bend je mlad, pun entuzijazma i pun ljubavi prema muzici – dodao je Nikola Čuturilo.

Nikola Čuturilo: Živimo istoriju beščašća u fingiranoj demokratiji

Predin i Čuturilo pripremaju album koji će s velikim zadovoljstvom koncertno predstaviti publici širom regiona. “Još imaće nas” je prvi, najavni singl, za koji je tekst i muziku napisao Nikola Čuturilo. Snimljen je u studiju u Beogradu, u muzičkoj produkciji Vladimira Negovanovića.

Album Analogna Rasa biće objavljen u izdanju dve izdavačke kuće, Croatia Records i Lampshade Media.

Poslušajte “Još imaće nas”:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime