“Život piše bluz”, a Vlada i Teoretičari zavere ga sviraju

0
266
Oglasi
Photo: Facebook/ Vlada i teoretičari zavere
Photo: Facebook/ Vlada i teoretičari zavere

Beogradski bend Vlada i Teoretičari Zavere objavio je debitanstki album “Život piše bluz” (Metropolis Music) na kome se nalazi devet autorskih numera u bluz i bluz rok maniru.

Osim članova benda, u radu na ovom albumu su i Marija Mihajlović kao prateći vokal, Nikola Čuturilo koji je komponovao pesmu “Dođi u bar”, Aleksandar Saša Lokner na klavijaturama i Sava Ristić na usnoj harmonici.

Vladan “El Gigante” Stojanović rođen je u Nišu, a studirao je FMU u Skoplju. Kao srednjoškolac svirao je u Filharmoniji Mladih “Borislav Pašcan”, a od 1988. do 1996. u Niškom Simfonijskom orkestru .

Život piše bluz, cover
Život piše bluz, cover

Od 1988. je aktivan na niškoj i beogradskoj klupskoj džez , bluz i rok sceni, prvo kao violista , a onda kao gitarista i pevač. Svirao je u nekoliko cover bendova, a najviše godina je nastupao sa Pan Band-om, sa kojim ima preko 6.000 nastupa širom Srbije i regiona. Od 2007. godine osniva klupski bend Les Gigantes sa kojim nastupa i danas.

Od 2012. godine započinje saradnju sa gitaristom Branislavom Petrovićem – Bananom (Električni Orgazam) sa kojim osniva autorski bend Vlada & Teoretičari Zavere 2016. godine.

Osim njih, članovi benda su i  Milovan Paunović (klavir, hammond) i Nenad – Žule Nikolić (bubnjevi).

Uz album aktuelan je i spot za numeru “Burek i jogurt” u saradnji sa “Marka Žvaka” ekipom – Dušanom Šaponjom i Dušanbom Čavićem.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime