Poznata satnica prvog Metropis Music Festa 2. jula u Barutani… Čekaju nas Dža ili Bu, Goblini, Džukele…

0
224
Arsenal fest 2. jul 2022 - Goblini/Photo: AleX
Oglasi

Diskografska kuća Metropolis ulazi u proslavu tridesetog rođendana prvim Metropolis Music Festom koji će se održati u nedelju, 2. jula u prostoru kultnog beogradskog kluba Barutana.

Na festivalu će nastupiti bendovi koji su svoje karijere tokom devedesetih godina vezali upravo za Metropolis.

Podsećamo, davne 1994. Godine Metropolis je objavio prvo izdanje – antologijski album grupe Dža ili Bu – “Spremanje ribljeg gulaša zahteva visoku koncentraciju”. Već sledeće, 1995. godine objavljen je “Strašni sud”, legendarno izdanje koje se smatra jednim od najznačajnijih izdanja devedesetih, koji je bend Dža ili Bu postavio u sam vrh liste najznačajnijih srpskih bendova. Tu pozicije “pankeri sa Vračara” sačuvali su do dan danas.

Dža ili Bu/ Photo: AleX

Subotički bend Džukele jedina dva izdanja objavio je upravo za Metropolis: “Gledajući u mrak” 1994 I “Zubato sunce” 1998. godine. Nekadašnji pevač Slobodan Vukoslavljević Bane već godinama predvodi grupu Nafta jedan od najatraktivnijih sprskih bendova, dok je Leonid Pilipović Leo već decenijama deo ekipe Goblina. Biće ovo jedinstveni prilika da ih ponovo vidimo i čujemo zajedno na sceni i podsetimo se hitova koji su obeležili devedesete: “Ne mogu da pobegnem”, “Most”, “Energija”…

“U odbrani zla”… Goblini objavili spot za live verziju kultne pesme pred nastup na Metropolis Music Festu

Goblini, bend koji je prošle godine proslavio trideseti rođendan, na Metropolis Music Fest dolazi posle izuzetno uspešne serije nastupa i rasprodatog koncerta u Domu omladine Beograda. Bend uveliko radi na novim pesmama, a za ovu godinu najavljuju vinilno reizdanje najpopularnijeg albuma “U magnovenju”, a nakon toga i novo “live” izdanje. Za Metropolis Music Fest najavljuju višesatni nastup.

SATNICA

20.00 DJ ŽARE

21.00 NAFTA/DŽUKELE

22.00 DŽA ILI BU

23.00 GOBLINI

AFTERPARTY – DJ ŽARE

Ulaznice po ceni od 2.000 dinara (2.500 na dan koncerta) dostupne su na tickets.rs, dok je posebno dizajnirane ulaznice moguće kupiti isključivo u Muzičkoj kući Metropolis (Makedonska 21).

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime