Željko Bebek: Bijelo dugme je bilo moj projekat…

0
480
Oglasi
Željko Bebek/Photo: printscreen
Željko Bebek/Photo: printscreen

– O politici nema potrebe razgovarati, jer ja živim život rokera. Ne smatram da bi trebalo da rušim politički sistem da bih dokazao da sam roker. Imam stil života koji je najsličniji onom koji ja volim, a to su: muzika, ljubav, putovanja – rekao je muzičar Željko Bebek za novi broj magazina Karakter.

BEBEK OBJAVLJUJE BIOGRAFIJU… TU JE I PRIČA IZ BREGOVIĆEVE KUĆE NA DEDINJU  – PROČITAJTE ODLOMAK

Govoreći o Bijelom Dugmetu rekao je da je to bila ekipa koju su stvorili zajedno sa puno ljubavi, vere u svoje mogućnosti.

– Bilo je to deset sjajnih godina. Ja slobodno mogu reći da je Bijelo dugme moj projekat. Jesu kompozitori jako važni, ali ako nemaš onoga ko će ti pevati – biću prepotentan, pa reći kao što sam bio ja – ne može nastati Bijelo dugme. Nikad nisam bio zločest, osim ako neko ne misli da sam zločest zato što kažem da super pevam i da Selmu niko nikad ne bi kreirao kao ja. Svi zajedno smo stvorili mit o Dugmetu. I to sami. Nismo imali ni mentore ni ideologe. Sve što se nama u tom trenutku činilo poželjnim – imali smo. Verovali smo čak da ćemo se i obogatiti od muzike – istakao je Bebek.

BEBEK: DA SU SLUŠALI MENE A NE BREGU, DUGME BI JOŠ POSTOJALO

Na pitanje da li njegov život počinje nakon 1984. i odlaska iz Bijelog dugmeta, on je rekao da je “iznutra bio srećan i zadovoljan kad se to desilo”.

– Moja pobuna u Bijelom dugmetu trajala je dve godine. Odnosi u bendu, koji su zapravo slika odnosa između Gorana i mene, su bili loši. I kad sam navodno nešto skrivio, a Goran mi rekao: “Zbogom i nikad više”, istovremeno sam bio šokiran, jer nisam mogao verovati da će tako olako doći do takvih reči, ali i zadovoljan jer je to bio moj novi početak. Znao sam da krećem u novi “rat”, doduše, sada sa pozicije nekoga ko je poznat, popularan, ali svestan da moram napraviti svoje ime – ispričao je Bebek.

Ceo intervju možete da pročitate u novom broju magazina Karakter koji je na kioscima.

HL/Izvor: danas.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime