Zbogom Google, zbogom Facebook… Nil Jang povukao neverovatan potez i poslao poruku Zakerbergu

0
314
Oglasi
Neil Young Archives/printscreen
Neil Young Archives/printscreen

Neil Young Archives, vrlo temeljna i sveobuhvatna web stranica koja prezentuje stvaralački opus kanadskog rock veterana Nila Janga, započela je postupak uklanjanja Facebook i Google prijava sa svoje web lokacije.

“Ako za prijavu koristite Facebook ili Google, molimo vas da sledeći put kada se prijavite prođete kroz brzi postupak – to je samo nekoliko dodatnih klikova. Na kraju postupka vaš račun će biti prebačen za upotrebu adrese e-pošte i lozinke za prijavu. Zbogom Facebook i Google ikone. Neizmerno vam se zahvaljujemo što nas podržavate kroz ovaj proces. Znamo da nije zgodno, ali vjerujemo da će nam biti bolje”, objavila je Jangova stranica.

Nil Jang/Photo: facebook@NeilYoung
Nil Jang/Photo: facebook@NeilYoung

Akciju je objasnio sam Nil Jang:

– Na ovom projektu radimo već nekoliko meseci. Pokušaj odstupanja od korumpirane društvene platforme je skup i dugotrajan proces za NYA, ali ga pokrećemo s poštovanjem za naše pretplatnike.

Facebook svesno dopušta neistine i laži u svojim političkim oglasima koji kruže platformom, dok botovi unose nesklad među korisnicima. Sejanje neslaganja i haosa putem političkih dezinformacija nešto je što ne možemo oprostiti. Jednostavno rečeno, Facebook se zeznuo s našim izborima.

Naš izlazak iz ove zbrke u skladu je sa stavom o neodgovornoj platformi društvenih medija poslednje dvije godine. NYA nastoji da bude mesto na kojem ljubitelji muzike mogu dobiti svu moju muziku u njenom najvišem kvalitetu, a pritom pratiti vesti i poglede iz celog sveta koje želimo da podelimo. Mi smo pre svega muzička platforma koja sadrži sve pozadinske informacije, filmove, video zapise povezane sa svim pesmama koje predstavljamo, istovremeno nudeći neuporedivi kvalitet slušanja – objasnio je Jang.

HL/Izvor: glas.ba

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime