Zbog polovičnog uspeha “True Detective – Nihgt Country”, HBO rešio da “ubije” nastavak “Mare of Easttown”?

0
995
Kejt Vinslet, Mer iz Istauna/Photo: HBO promo
Oglasi

Iako je situacija sa drugom sezonom serije “Mare of Easttown” neizvesna, nedavni loš prijem kontroverzne kriminalističke serije “True Detective – Night Country” može da bude dobra vest za seriju Kejt Vinslet. Ali ne i za gledaoce.

Naime, sva priznanja kritike i publike za “Mare of Easttown” možda neće dovesti do druge sezone, jer je HBO oprezan posle mešovitog prijema prethodne kriminalne drame.

Ako vam se svidela “Zemlja tame”… a i ako nije… potpisan ugovor za petu sezonu serije “True Detective”

Sjajan završetak mini serije ne zahteva nužno drugu sezonu, jer efektivno završava njenu priču sa dovoljno odgovora koji su gledaoci dobili, za razliku od “Night Country”.

Uspeh HBO sa miniserijama poput “Mare of Easttown” sugeriše da ne bi trebalo po svaku cenu snimati nove sezone ako se kvalitet možda ne poklapa sa prvom.

Traje bura oko četvrte sezone “True Detective”, na mrežama pljušte psovke i uvrede, zakačili se autor originala i glumica…

Iako to nije odgovor koji gledaoci priželjkuju, ta sumnja je zapravo odlična vest, jer sugeriše da mreža pažljivo analizira prednosti i nedostatke druge sezone.

Kritičari “Mare of Easttown” usredsređuju se na izvedbu zvezde Kejt Vinslet, zadivljujuće pisanje, upečatljivu atmosferu i pripovedanje koja se takmiči sa nekim od najboljih dela žanra kriminalističke drame. Iako je nova kriminalistička serija Marka Rufala povezana sa “Mare of Easttown” odobrena, to ne potvrđuje da ćemo u novoj dramskoj mini seriji videti kako Vinslet ponovo istražuje zločine. Iako je “Mare of Easttown 2” nešto za šta su i Vinslet i kreator Bred Ingelsbi otvoreni.

“Mare of Easttown” sezona 2 – kakve su šanse? Kejt Vinslet:  Apsolutno bih volela da ponovo glumim Mer…

Iako bi bilo savršeno logično da HBO prati uspeh prve sezone “Mare of Easttown” sa još jednim dodatkom priči, takođe postoji rizik da druga sezona ne ispuni visoka očekivanja koja je postavila prva.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime