Ako vam se svidela “Zemlja tame”… a i ako nije… potpisan ugovor za petu sezonu serije “True Detective”

0
147
true detective season 4, promo
Oglasi

Kada je neka serija apsolutni hit, onda za nju nema zime. Zato ne treba da iznenadi vest da je HBO obnovio ugovor z petu sezonu popularne serije “True Detecitve” samo nekoliko dana po završetku četvrte, do sada komercijalno najuspešnije u ovom serijalu.

Kako su preneli američki mediji, za sada nije poznato hoće li se ova sezona nastavljati na prethodnu, jer je ostala nedorečena sudbina jedne od junakinja, Evanđelin Navaro, ili će pred gledaocima biti potpuno nova priča, uostalom kao i do sada. Takođe nije poznato ni kada će se “True Detective” vratiti na mali ekran.

Traje bura oko četvrte sezone “True Detective”, na mrežama pljušte psovke i uvrede, zakačili se autor originala i glumica…

Nove epizode ponovo će raditi meksička rediteljka i scenaristkinja Isa Lopez, koja je sa HBO-om potpisala novi višegodišnji ugovor po kom će stvarati nove projekte za kablovski kanal i striming servis.

Četvrti serijal nazvan “Zemlja tame” pratio je detektivke Liz Denvers (Džodi Foster) i Evanđelin Navaro (Kali Reis) koje istražuju nestanak osmočlane posade arktičke istraživačke stanice u Enisu, na Aljasci. Tamo se suočavaju sa tamom koju nose u sebi, ali i istinama koje leže zakopane pod večnim ledom Aljaske.

Kakve veze imaju Bili Ajliš i hit serija “True Detective”? Mnogo više nego što se čini…

U glumačkoj ekipi su bili i i Fiona Šo (serija “Killing Eve”), Kristofer Eklston (“Doktor Hu”), Isabela Star Leblank (“Long Slow Exhale”), Džon Hoks (“Dedvud”) i Ana Lambe (film “Grizliji”).

Merenja gledanosti, koje su objavili strani mediji, pokazuju da je ovo najgledanija sezona “Pravog detektiva” od 2014. kada je ovaj serijal ugledao svetlost dana. Oko 12,7 miliona gledalaca do sada je pogledalo svih šest epizoda iz četvrte sezone, što je rekordna brojka. Finale emitovano prošlog ponedeljka zabeležilo je 3,9 miliona gledalaca u Americi na svim platformama HBO i ujedno je najgledanija epizoda u sezoni.

Da li su Metju Mekonahi i Vudi Harelson zapravo – braća?

Hvaljena kriminalistička serija “True Detective” jedna je od najpopularnijih na svetu. Pobrala je simpatije gledalaca zbog dobrog scenarija, režije, fotografije, muzike, mračnog tona, ali i impresivnih glumaca koji su oduševili interpretirajući zanimljive likove.

Prvu sezonu obeležio je izvrsni dvojac Metju Makonahi i Vudi Harelson u rolama detektiva Rasta Kola i Martija Harta, ali i njihova koleginica Mišel Monahan, koja je tumačila glavnog ženskog lika, Megi, Martijevu suprugu.

Naredni serijal bio je u znaku Kolina Farela kao detektiva Reja Velkora i Rejčel Makadams u roli detektive Eni Bezerajds. Tu su i: Vins Von, Keli Rajli, Tejlor Kič… Za razliku od prvog, drugi serijal imao je uglavnom negativne kritike.

Treća sezona za glavnu zvezdu imala je prvog afroameričkog glumca, talentovanog Maheršala Alija u liku veterana Vijetnamskog rata i detektiva Vejna Hejsa. Oskarovka Džodi Foster i njena koleginica Kali Reis bile su glavni glumački “začin” četvrtog serijala.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime