ZAŠTO SE USTVARI UBIO ENTONI BURDEN… Ne vidim sebe kako petljam po bašti i rešavam ukrštenicu

0
1106
Oglasi
Entoni Burden/Photo: facebook@AnthonyBourdain
Entoni Burden/Photo: facebook@AnthonyBourdain

Vest da se slavni kuvar ubio, šokirala je svet. Njegovi prijatelji i saradnici kažu da je Burdenov umor “pojačao” depresiju protiv koje se borio.

Entoni Burden je imao i do 250 snimajućih dana tokom godine. Stalno je bio na putu, zemlje i gradove je menjao u danu… I to radi emisije “Parts Unknown”, a ranije zbog emisije “No reservation”.

Njegovi najbliži prijatelji i saradnici kažu da je Burden svu svoju energiju trošio na posao i da je malo toga ostajalo za njega…

– Njegov raspored je bio prenatrpan i dešavalo se da bude premoren. Svako bi se tako osjećao. Sve bi dao na snimanjima i onda bi se osamio u svojoj hotelskoj sobi, kako bi napunio baterije – tvrdi jedan od neimenovanih saradnika.

Niko od njih nije primietio znakove depresije, ali su svi bili svesni da je slavni kuvar premoren i često su ga viđali neveselog, što nije “onaj Toni kojeg publika zna i voli”.

– Tokom snimanja, ispred kamere, uvek je bio srećan, radostan…Nikada neprijatan – dodaje on.

Entoni Burden/Photo: facebook@AnthonyBourdain
Entoni Burden/Photo: facebook@AnthonyBourdain

Jednom prilikom, Burden je govorio o svojoj borbi, o mentalnom zdravlju i o tome da bi voleo da bude srećniji.

– Voleo bih da budem srećniji. Želim to. Imam neviđenu sreću. Mogu da pogledam kroz prozor i kažem ‘Daaa, život je dobar’ – ali kada su ga pitali da li se oseća tako, odgovorio je odrično.

Burden je ovo izjavio u novembru pre dve godine, tokom putovanja u Buenos Ajres.

O borbi s depresijom govorio je nekoliko puta.

– Uhvatim sebe kako naručujem neki burger na aerodromu. I to je burger, ništa posebno, čak nije ni neki dobar. Razmišljam o tome i osetim kako me depresija steže…To može danima da traje.

Boravke u luksuznim hotelima je ovako opisivao.

– Osećao sam se kao Kvazimodo koji odseda u lepim hotelskim apartmanima, gde je sve skupo. Osećao sam se kao čudovište.

A odnose s najbližima, s porodicom je ovako doživljavao.

– Moj posao se vrti oko komunikacije, ali kada dođe do toga da treba da razgovaram s ljudima koje volim, grozan sam. Jedino uspevam da razgovaram sa svojom osmogodišnjom ćerkom, jer sam tu negde ostao…Kao da sam klinac – rekao je slavni kuvar pre tri godine u jednom intervjuu.

Burden je poslednjih godina govorio da mora da ostane u poslu, da bude stalno zauzet i motivisan, kako bi izbegao “veliki oblak depresije”.

– Nemam planove da se penzionišem, jer sam previše nervozan i neurotičan. Ne vidim sebe kao lika koji kopa po bašti i rešava ukrštenicu.

HL/Izvor: mondo.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime