Nemate ideju za vikend? Mašinko i Pogonbgd 16. juna u Garaži

0
355
Oglasi
Mašinko/ Photo: Facebook @masinkoZG
Mašinko/ Photo: Facebook @masinkoZG

Uz podršku benda Pogonbgd, Mašinko će prvi put nastupiti u Beogradu, 16. juna u klubu Garaža Dvaestroika.

Sastav Mašinko nastao je 2010. godine kada se grupa prijatelja okupila kako bi svirali punk rock i dobro se zabavljali.

Uz male rotacije članova po instrumentima i jednu privremenu zamenu na poziciji gitare, trenutno su u sastavu svi koji su ikada prošli kroz njega: Šulc (vokal), Perica (gitara, vokal), Lovro (gitara, vokal), Andrija (gitara, vokal), Srki (bas, vokal), Pitura (bubnjevi).

Album prvenac “Mašinko”, objavili su 2010, a iste godine sa prijateljima iz benda Fraktura Mozga objavljuju božićni split – singl “Sretan Božić (bit će bolje)”.

Godine 2011. ulaze u studio i u istoj kombinaciji objavljuju split album Frakturko. Te godine svirali su u zagrebačkoj Areni kao predgrupa Hladnom pivu.

Naredne, 2012. godine objavili su prvi spot za pesmu “Kako je Potjeh tražio rakiju” i nastavili sa svirkama širom Hrvatske i regiona. Tokom te godine predstavili su i spotove za pesme “Erupcija sreće” i “Sretan”.

U januaru 2014. godine Mašinko objavljuje singlove “Oči pune suzavca”, “Nešto novo, nešto divlje”, a nekoliko nedelja kasnije i album “Svugdje je doma, ali lijepo je najlijepše”.

Zajedno sa Debelim precjednikom 2016. godine objavljuju split album “Godina majmuna/Majmun godine…”

Početak 2018. godine doneo je dvostruki maxi singl sa numerama “Veća lopata” i “Punim plućima”. Prema pisanju regionalnih muzičkih portala pesme Mašinka su himne životu, prijateljstvu, dobrom provodu i zabavi, koje često kroz crni humor i uz dozu društvene kritike govore o ironiji situacije u kojoj se nalazimo.

Pogonbgd/Promo
Pogonbgd/Promo

Pogonbgd postoji od 2004. godine, a ime benda je igra reči – može da se čita kao Pogon bgd ili Pogo (pank ples/šutka) nbgd.

U početku bend je svirao obrade domaćih i stranih punk klasika, a tokom 2006. godine nastale su prve autorske stvari.

Posle gomile demo snimaka i neuspelih pokušaja da se uspostavi saradnja sa, tada još aktuelnim izdavačima, Pogonbgd je u spostvenoj režiji, 2011. godine objavio prvi album “U samoodbrani”.

Pošto su u međuvremenu nastale nove pesme, već naredne 2012. godine izlazi i drugi album “Moji heroji”.

Vremenom, Pogonbgd je stekao solidnu bazu fanova, ne samo u Beogradu nego i u drugim gradovima Srbije i regiona.

Posle kratke pauze, u februaru 2017. godine objavili su treći album “Pogonophobia”, sa 10 novih pesama. Specijalan gost na albumu bio je bluz muzičar Dragoljub Crnčević Crnke.

Postava Pogona ista je od osnivanja, osim novog bubnjara koji se pridružio 2016. godine i nju čine: Sale (vokal, gitara), Dimke (bas, vokal), Građin (gitara, vokal) i Dovla (bubnjevi).

Cena ulaznice za nastup bendova Mašinko i Pogonbgd u Garaži iznosi 300 dinara.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime