Zašto Robert Smit misli da su članovi kraljevske porodice “j…ni idioti”?

0
200
The Cure/ Photo: AleX
Oglasi

U subotu rano ujutro, na dan krunisanja kralja Čarlsa III, frontmen grupe Cure postavio je strip koji je napravio umetnik First Dog on the Moon, u kome se ismeva ceremonija.

Pesma škotskog benda The Proclaimers uklonjena sa plejliste za krunisanje Čarlsa III

U jednom od “oblačića” piše:Ogroman trošak ove ceremonije mogao bi svakom britanskom detetu da kupi ponija, ali rasipništvo mora da smiri mase, da ne bismo oslobodili bes siromašnih. Pustite ih da jedu Coronation Quiche.”

Smit, koji je svojevremeno “istetovirao” frazu “građani nisu podanici” na svoju gitaru, i ranije je javno kritikovao monarhiju.

U jednom intervjuu iz 2012. Smit je odlučno odbacio ideju da ikada bude proglašen vitezom ili da nastupa na kraljevskoj ceremoniji.

– Zašto da buem pod pokroviteljstvom nekoga ko jebeno ništa nije uradio? -rekao je.

Objavljena plejlista za krunisanje Kralja Čarlsa III… Svi se pitaju zašto je preskočio Stonese?

Smit je ovo elaborirao u razgovoru za Telerama.fr 2012.

– Jebeno mrzim kraljevinu. Svaka vrsta naslednih privilegija je jednostavno pogrešna. To nije samo antidemokratija, ona je samo po sebi pogrešna… Oni nikada ništa nisu uradili, oni su jebeni idioti. Trebalo bi da ja budem kralj.

Prema Rolling Stoneu, na krunisanje pozvano je više britanskih umetnika, kao što su Adel, Ed Širan, Hari Stajls i Robi Vilijams, koji su odbili da dođu.

NI kraljevi nisu što su bili… Iskulirali ga i Adel i Ed Širan, niko neće da peva na krunisanju Čarlsa III

Nik Kejv je prihvatio poziv, nakon čega je usledilo objašnjenje na njegovom blogu, Red Hand Files.

– Nisam monarhista, niti sam rojalista, niti sam vatreni republikanac što se toga tiče. Ono što ja takođe nisam toliko je spektakularno radoznalo u vezi sa svetom i načinom na koji on funkcioniše, toliko ideološki zarobljeno, tako prokleto mrzovoljno, da big odbio poziv na ono što će više nego verovatno biti najvažniji istorijski događaj u Ujedinjenom Kraljevstvu našeg doba. Ne samo najvažniji, već i najčudniji, najuvrnutiji.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime