Zagrevanje za koncert u DOB-u… Ana & The Changes objavili pesmu “Tu”

0
228
Oglasi
Ana Ćurčin/ Photo: Ena Jevtić i Ivona Živulj
Ana Ćurčin/ Photo: Ena Jevtić i Ivona Živulj

Ana Ćurčin i njena grupa The Changes objavili su novi video singl pod nazivom “Tu”, prvi koju je poznata kantautorka napisala i otpevala na srpskom jeziku.

Tokom godina Ana je s vremena na vreme pevala na srpskom jeziku tradicionalne pesme i obrade, a veliku popularnost doživele su “Lastavice, lasto,” “Oj, Savice”, “Ako humrem danas bebo”…

“Tu” se pojavila sasvim iznenada posle jedne neprospavane zimske noći ove godine, ona je orkestrirana čežnja, godinu dana života spakovanih u šest minuta pesme, eskapizam ugrađen u zvučni zid i vera u to da muzika može da pomogne u svakoj situaciji.

Ana Ćurčin/ Photo: AleX
Ana Ćurčin/ Photo: AleX

– Pesma “Tu” nastajala je ove zime i za mene je bila veliki kreativni oslonac tokom ovog posebno stresnog perioda u kome se nalazimo – iz osećanja otuđenosti, neizvesnosti i usamljenosti koje se toliko pojačalo u proteklih godinu i po dana. Istovremeno, ovo je pesma čežnje. Drago mi je što je i bend zavoleo “Tu” i što smo uspeli da ostvarimo zvuk koji gradimo od prvih albuma, iako nismo svirali zajedno od oktobra 2019. godine, a pesmu smo stvarali tokom izolacije. Snimanje i postprodukciju maestralno je uradio Goran Antović, sa kojim sam uvek dovoljno opuštena i slobodna da i u studijskim okolnostima izrazim emociju i muzički pružim ono malo više nego što sam mislila da mogu – rekla je Ana Ćurćin.

Roadtrip video za pesmu “Tu” snimila je Marina Uzelac, a pratimo potragu za delićima života od Zagreba do Rijeke i to putujući preko Gorskog Kotara, Fužinskog jezera, nacionalnog parka Risnjak, Broda na Kupi, sela Razloge, Karlovaca…

– Moja ideja je bila da krojimo značenje u pozadini koja ne mora biti tačno definisana. Ali, kako se putovanje odvija, shvatamo da je u pitanju ženska priča: da susret s osobom na drugoj strani može da bude ljubav, ali da isto tako to može da bude i  član porodice, prijatelj… Ovakvoj vizuelizaciji pomaže sama pesma i njene reči da svako treba da pronađe svoje tumačenje čežnje  – smatra rediteljka Marina Uzelac.

Konačno da najavimo i koncert 🙂 Ana & The Changes Dom omladine Beograda

Posted by Headliner.rs on Monday, 10 May 2021

 

Ana & The Changes održaće koncert 28. maja u Domu omladine Beograda i to će biti prvi koncert benda od oktobra 2019. godine.

Uz stare i nove Anine pesme i specijalnu gošću flautistkinju Milenu Jančurić premijerno će biti izvedena i pesma “Tu”.

Singl “Tu” dostupan je na svim relevantnim digitalnim platformama (Spotify, Deezer, Apple Music…) i bandcampu, a video pogledajte u nastavku teksta…

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime