You’ve got to ask yourself one question: ‘Do I feel lucky?’… Proizvođači “kanabis proizvoda” zlopotrebili lik i delo Klinta  Istvuda… a sad će gorko da se kaju

0
289
Oglasi
Klint Istvud/Photo: YouTube printscreen
Klint Istvud/Photo: YouTube printscreen

Slavni holivudski filmski glumac i režiser Klint Istvud podneo je tužbe protiv većeg broja američkih kompanija koje prodaju dodatke ishrani sa kanabidiolom jer su zloupotrebile njegovo ime i lik u cilju reklamiranja proizvoda u čijem promovisanju on nikada ne bi pristao da učestvuje.

Kanabidiol je hemijska supstanca koja se dobija iz marihuane, a često se prodaje kao dodatak ishrani ili je sastojak u kremama i lekovitim mastima.

U dve tužbe podnete federalnom sudu u Los Anđelesu između ostalog se navodi da kompanije o kojima je reč stoje iza objavljivanja članaka u kojima se lažno tvrdi da 90-godišnji Istvud napušta filmsku industriju da bi se usredsredio na poslove povezane sa kanabidiolom, javlja AP.

DA, DA… ISTINITE PRIČE… FILMOVI ZA KOJE NAS HOLIVUD LAŽE

Takođe se navodi da Istvud ni na koji način ne učestvuje u proizvodnji, prodaji ili promovisanju kanabidiola, a na ime odštete on od skoro 20 malih kompanija iz više američkih država ukupno traži milione dolara.

Tužbama je obuhvaćeno još 60 pravnih lica čiji identitet još nije objavljen.

HL/Izvor: Tanjug

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime