YouTube vratio kanal Croatia Recordsu, nisu bili hakeri, već spor oko autorskih prava…

0
198
YouTube Croatia Records, screenshot
Oglasi

Diskografska kuća Croatia Records dobila je nazad svoj YouTube kanal, pet dana nakon što im je isti bio ugašen od strane YouTubea zbog kršenja autorskih prava.

Na kanalu Croatia Records ponovno se nalazi svih četiri hiljade video spotova. Između ostalog, nalazi se i sporan materijal Tome Zdravkovića. Da podsetimo, prema informacija koje su bile dostupne, nerešeno pitanje autorskih prava Croatije Records oko repertoara Tome Zdravkovića s beogradskom firmom Connect Network bilo je jedan od glavnih razloga gašenja kanala.

Izbrisan YouTube kanal Croatia Recordsa, direktor sumnja na hakovanje i ucenu…

Saga oko YouTube kanala započela je pre nekoliko dana dana, kada je kanal misteriozno nestao s YouTubea. Iako se u početku spekuliralo oko mogućnosti hakerskog napada, iz Connect Networka koji se bave autorskim pravima niza izvođača, izjavili su kako je kanal ugašen zbog kršenja autorskih prava. Konkretno, radilo se je o opusu Tome Zdravkovića, na koji pravo polaže njegova porodica.

Usledila je oštra reakcija direktora Croatia Records, Želimira Babogredca. On je Connectove poteze nazvao “ucenom od 300.000 evra”. Takođe, u izjavi je Connect nazvao “čudnom i bolesnom ekipom” kao i “jednim društvom iz susedne države koje je umislilo da će nas kamatariti”.

Saga Croatia Recordsa i YouTubea tako se (zasad) završava.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime