Whitsnake kreću na oproštajnu turneju, najavljena prva dva datuma… Hoće li  nas biti na listi?

0
304
Oglasi
Whitesnake/ Photo: AleX
Whitesnake/ Photo: AleX

Whitesnake su najavili prva dva datuma kojima kreću u svoju oproštajnu turneju.

Bend, koji je 1978. godine osnovao pevač Dejvid Koverdejl posle raspada raspada Deep Purplea, trebalo bi da nastupi na dva festivala 2022. godine – na Hellfestu u Klisonu u Francuskoj 23. juna i Rock Imperium festivalu u Kartageni u Španiji od 24. do 25. juna.

Ovo poslednje ne bi trebalo da iznenadi fanove Whitesnakea koji su pratili Koverdejla tokom prošle godine, jer je nedavnoj više puta govorio o oproštajnoj turneji. Turneja 2020. godine je otkazana kako bi se pevaču omogućilo vreme da se podvrgne operaciji kile, a kasnije je predložio da se poslednja turneja Whitesnake održi 2022. godine, pretpostavljajući da će se prašina posle pandemije slegnuti i da će ponovo biti koncerata i festivala.

WHITESNAKE OBJAVILI BLUES KOMPILACIJU PESAMA IZ SVOG KATALOGA… KAKVIH SVE SJAJNIH STVARI TU IMA…

Ideja mu se, očigledno, dugo vremena vrtela po glavi. Na jesen se Koverdejl, koji je upravo proslavio 69. rođendan, našalio u emisiji Rhino Podcast:

– Šta bi moglo biti bolje doba za glavnog pevača Whitesnakea da se povuče od 69 godina? Čak bih dizajnirao zaista grozne majice tim povodom.

Ako je ovo zaista kraj Whitesnakea i ako bend odluči da ne snimi još jednu ploču, legendarni katalog završiće se na 13 studijskih albuma. Njihov poslednji album, “Flesh & Blood”, objavljen je 2019. godine.

Nama ostaje samo da se nadamo da bismo mogli da se nađemo na spisku zemalja u kojima će se legende oprostiti od publike.  Jer, posebna veza između Koverdejla i srpskih fanova definitivno postoji.

Ako ste zaboravili, evo i zašto:

WHITESNAKE #5 – IS THIS LOVE?

HL/Izvor: loudwire.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime