Vlatko Stefanovski: Ako od Sava Centra pravite šoping mol, sačuvajte mi barem jednu dasku sa bine..

0
225
Oglasi
Vlatko Stefanovski/Photo: Jovan Vukomanović
Vlatko Stefanovski/Photo: Jovan Vukomanović

Prodaje se Sava centar? To prvi put čujem! Ceo kompleks, i prodavnice i kongresni centar? O, my God! – rekao je za Nova.rs legendarni gitarista Vlatko Stefanovski.

– Sava centar je svetilište kulture i umetnosti. Pogotovo koncertna dvorana za koju sam posebno vezan. Ne samo zato što sam tamo toliko puta svirao u različitim formacijama i kombinacijama, nego zato što sam mnogo značajnih i neponovljivih koncerata gledao tamo. Jedan Majls Dejvis je hodao po toj sceni! Njegov koncert koji je održao u Sava centru 1987. godine ostavio je najveći utisak na mene.

Ono što ga je najviše zabrinulo kada je čuo ovu vest jeste da se Sava centar ne pretvori u novi šoping mol.

– Bilo bi dobro da taj novi gazda, investitor, ima respekta prema dvorani i prema pozornici, i da to ne dira. Eto, to je moj skromni savet. A ako se renovira, nemam ništa protiv, samo neka mi jednu dasku sačuvaju – poručio je Stefanovski i dodao da sličan, gorući problem imaju sa Univerzalnom salom u Skoplju, koja je izgrađena posle zemljotresa.

VLATKO STEFANOVSKI: LJUDI SU HIPNOSTISANI MOBILNIM TELEFONIMA, PLAŠE SE DA GLEDAJU JEDNI DRUGE U OČI

– Sad se lome koplja da li da se ruši ili da se renovira. Reagovao sam da se to ne sme dirati. Naravno, ne znam da li će mene neko poslušati ili ne. Kada su letnju pozornicu u Opatiji neki investitori hteli nešto da ruše, da renoviraju, ja sam molio gradonačelnika i još neke druge ljude, i mislim da su za sad spasili to mesto. Bila je isto neka priča oko Abbey Road studija u Londonu. Hteli su da je ruše i grade neki trgovački centar i onda je Pol Makartni intervenisao i spasio ga.

– Postoje prostori koji vremenom postaju svetilišta kulture i umetnosti. Ako nemamo kulturu, mi nemamo ništa. Ne može se život svesti samo na picu, pivo i televizor. To je pogubno za nas ljude, za civilizaciju – upozorio je Vlatko Stefanovski.

HL/Izvor: nova.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime