Virvel slavi 20. rođendan koncertom u Domu omladine Beograda

0
281
Oglasi
Virvel/ Photo: Jovan Marjanov
Virvel/ Photo: Jovan Marjanov

Beogradski alternativni bend Virvel održaće rođendanski koncert kojim obeležavaju dve decenije rada, u petak, 29. aprila u Amerikani Doma omladine Beograda.

Virvel je bend formiran 2001. godine u Beogradu. Njihov zvuk čini kombinacija alternativnih žanrova, pre svega indie/post-rock/shoegaze.

Članovi benda su sticali iskustvo višegodišnjim sviranjem u više beogradskih bendova, ali su vrhunac kreativnosti dostigli pod imenom Virvel.

Spadaju u retke primere istrajnosti na sceni i danas su jedinstveni kod nas po stilu, koji se poslednjih godina ponovo vratio u modu i u svetskom okvirima.

Photo: Promo
Photo: Promo

Virvel od početka objavljuje izdanja pod sopstvenom etiketom Rapanelli Records. Do sada su objavili  više LP i EP izdanja, koja su naišla na dobar odziv kako kod publike, tako i kod relevantne kritike i medija. Bend Virvel kontinuirano nastupa širom regiona, kako po klubovima tako i na festivalima.

Godine 2019. objavili su album “Žena sa bradom, patuljak, idiot”, koji je u svim izborima širom regiona svrstan u pet najboljih izdanja za tu godinu.

Nažalost, pandemija je onemogućila promovisanje ovog izdanja koje predstavlja dosadašnjih vrhunac njihovog rada, a i iz istog razloga do sad nije bilo moguće organizovati ni obeležavanje dve decenije postojanja grupe.

Koncertom u sali Amerikana, Virvel se odužuje vernoj publici i svima koji su pratili i podržavali bend od početka.

Koncert počinje u 21:00 čas, a ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB i putem Tickets.rs mreže, po pretprodajnoj ceni od 700 dinara. Na dan koncerta cena ulaznice će iznositi 1000 dinara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime