Veliki broj muzičara i glumaca potpisao peticiju podrške Rodžeru Votersu posle zabrane koncerta u Frakfurtu

0
371
Rodžer Voters/Photo: YouTube screenshot
Oglasi

Brojne osobe iz javnog života potpisale su peticiju kojem se traži ukidanje zabrane nastupa Rodžera Votersu u Frankfurtu uz obrazloženje da se ne sme podleći pritisku pojedinaca i grupa koje bi radije zabranili muziku koju stvara Rodžer Voters nego se bavili problemima o kojima kroz svoju muziku progovara.

Gilmur i njegova supruga optužili Votersa za antisemitizam, licemerje, mizoginiju i – ljubav prema Putinu…

Bivši član Pink Floyda trebalo je da nastupi u Frankfurtu 28. maja u sklopu svoje turneje ‘This Is Not A Drill’, ali nastup su zabranili zvaničnici Gradskog veća Frankfurta posle optužbi za antisemitizam.

Poljska Votersu ne veruje… Legendarni muzičar “persona non grata” u Krakovu zbog političkih stavova?

Peticiju u kojoj se traži da se ukine zabrana njegovog nastupa u Frankfurtu, koju je do sada potpisalo već više od 10.000 ljudi, priključili su se i ličnosti iz javnog života kao što su Erik Klepton, Tom Morelo, Piter Gebrijel, Suzan Sarandon, Ken Louč, Nik Mejson, Brajan Ino, Robert Vajat, Džuli Kristi i drugi.

Rodžer Voters otkačio Marka Zakerberga: J**i se! Ova “cigla” neće biti u tvom “zidu”!

U obrazloženju peticije između ostalog piše: “Votersova kritika izraelskog postupanja prema Palestincima deo je njegovog dugoročnog zagovaranja ljudskih prava širom sveta. Oni koji ocrnjuju Votersa učestvuju u opasnoj kampanji koja namerno spaja kritiku izraelske nezakonite i nepravedne politike s antisemitizmom. Zvaničnici u Nemačkoj, organizatori koncerata i muzičke platforme, ne smeju da podlegnu pritisku onih pojedinaca i grupa koji bi radije videli da se Votersova muzika zabrani nego se bavili problemima o kojima kroz svoju muziku on progovara”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime