“Velika žena” je novi video singl beogradskog andergraund benda Lira Vega

0
394
Lira Vega
Lira Vega/ Photo: Aleksandar Dragičević
Oglasi

Sedam godina od objavljivanja albuma “Duhovi” grupa Lira Vega predstavila je novi video singl kojim najavljuje album u dva toma i promotivne koncerte.

Singl “Velika žena“ najavljuje četvrti studijski album pod nazivom “Posledice rada I“.

Muziku, tekst i aranžman za “Veliku ženu” potpisuju članovi benda – Zoja Borovčanin i Vladimir Đorđević, dok na kontra-čineli gostuje Radeta Vulić (Popečitelji, Disciplin A Kitschme, Svemirci).

Pesma, kao i ostatak albuma, snimana je u studiju Teslino detinjstvo, za snimanje i produkciju bio je zadužen saradnik grupe Boris Mladenović, dok je mastering radio Radan Đorđević Rahmanee. Perkusije su snimane u Hill River Studiju.

Velika Zena, artwork
Velika Zena, artwork

Spot za “Veliku ženu“ sniman je od septembra do novembra 2021. godine u prostoru Kulturnog Centra Grad u Beogradu.

Snimatelj i montažer spota bio je Nikola Vrzić, maske i inicijalna ideja – Ljudmila Stratimirović, art direkcija Pozorište šešira.

U spotu se pojavljuju Aleksandra i Ljudmila Stratimirović, kao i Olga Dimitrijević u ulozi velike žene.

Lira Vega
Lira Vega/ Photo: Aleksandar Dragičević

Grupa Lira Vega nastala je 1998. godine kao deo alternativne pozorišne trupe “Pozorište Šešira”. Prvi album “Lira Vega” objavili su za PGP RTS 2004. godine.

Od drugog albuma “Sreća i ljubav”(Beopolis, 2008) grupa je počela da eksperimentiše sa sintisajzerima i ritam mašinama, a “Duhovi” (Lampshade, 2015) predstavljaju kraj jednog ciklusa i definisanje novog umetničkog izraza autorskog tandema Borovčanin – Đorđević.

Elektronski instumenti (Roland TR-808, Juno 60/106) domininiraju, ali su prepoznatljiva Vlacina gitara i Zojin vokal i dalje okosnice zvuka.

Novi album “Posledice rada” izlazi u istom sastavu, sačinjen je od dva dela, a čini se da minimalizam Zojinih stihova, zavodljiva igra sintova i ritam mašine, diskretne perkusije i Vlacina gitara sada zvuče i katarzično i plesno i zavodljivo i moderno u isto vreme.

Album “Posledice rada I” biće objavljen krajem novembra, a prvi promotivni koncerti održaće se sredinom decembra u Beogradu i Novom Sadu.

Pesma je dostupna na svim digitalnim platformama i bandcampu, a video možete da pogledate u nastavku…

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime