Velika tajna ex-YU scene… Live album “Kod Hajdučke česme” Bijelo dugme snimilo je – u Sarajevu

0
702
Oglasi
Bijelo Dugme/Photo: YouTube printscreen
Bijelo Dugme/Photo: YouTube printscreen

Dana 25. oktobra 1977. godine Bijelo dugme je održalo koncert u dvorani Đuro Đaković u Sarajevu. Ovaj nastup posebnim čini sledeća priča: Bijelo dugme je dva meseca ranije održalo svoj čuveni koncert “Kod Hajdučke česme” u Beogradu, koji je sniman za njihov prvi live album. Na njihovo zaprepaštenje, snimak je tehnički bio nedovoljno kvalitetan za album.

Kako je najava o koncertnom izdanju sa spektakularnog nastupa imala neviđenu medijsku pažnju, ekipa se dosetila – organizovali su spomenuti sarajevski koncert i njega snimili. A upravo je taj snimak publici “podmetnut” kao koncert kod Hajdučke česme. Jedini autentični zapis s beogradske lokacije bila je reakcija publike.

Koncert kod Hajdučke česme, cover
Koncert kod Hajdučke česme, cover

NIRVANA JE IZAŠLA NA SCENU, A ONDA JE KRIST NOVOSELIĆ REKAO: DOBRO VEČE, MI SMO BIJELO DUGME…

Inače, veliki beogradski koncert (oko 70.000 gledalaca) organizovan je na predlog novinara i Bregovićevog bliskog saradnika Pece Popovića. Grupa se nadala da će uz besplatan ulaz na spektakularan način završiti turneju i ostaviti svoje fanove u dobrom raspoloženju pre privremenog raspuštanja grupe zbog odlaska Gorana Bregovića u vojsku.

Evo kako je bilo kod Hajdučke česme:

HL/Izvor: nacional.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime