Nirvana je izašla na scenu, a onda je Krist Novoselić rekao: Dobro veče, mi smo Bijelo dugme…

0
79
Nirvana/Photo: YouTube printscreen
Nirvana/Photo: YouTube printscreen

U svetu rokenrola ima svakakvih situacija, a portal ravnododna.hr je u svom “arheološkom prekopavanju interneta” došao do do jedne koja se tiče američke grupe Nirvana i naših (bivših) prostora.

Posle objavljivanja legendarnog albuma “Nevermind” posle koga je grunge iz Sijetla kao pravac eksplodirao u muzičko svetu kao atomska bomba i ustoličio se kao nova vizura rok muzike uopšteno, grupa Nirvana krenula je i na evropsku turneju te 1991. godine.

Dana 16. novembra 1991. Nirvana je održala koncert u talijanskom mestu Muggia, koje slovenački i hrvatski živalj zove Milje, nedaleko od Trsta u blizini slovenačke i tada još jugoslovenske granice. Većinu publike tada su sačinjavali Slovenci i Hrvati, koji su svakako znali da im je basista Krist Novoselić zemljak. Naravno, znao je i Krist pred koga je izašao, pa je po izlasku na pozornicu na svima nama dobro razumljivom jeziku Nirvanu šaljivo predstavio rečima: “Dobro veče, mi smo Bijelo dugme”, nakon čega je Kurt Kobejn jednim od najpoznatijih rifova rok muzike započeo koncert pesmom “Smells Like Teen Spirit”.

Nije ovo neka nova informacija, ali je svakako zanimljivo podsetiti se…

HL/Izvor: ravnododna.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime