Vasil Hadžimanov se potresnim pismom oprostio od oca Zafira… Veliko srce i nesavladiv duh vrhunskog šmekera

0
299
Oglasi
Vasil Hadžimanov/ Photo: AleX
Vasil Hadžimanov/ Photo: AleX

Iznenadna smrt čuvenog kompozitora, pevača, glumca i pesnika Zafira Hadžimanova od posledica korona virusa mnoge je šokirala, i kolege se uveliko opraštaju od vrhunskog umetnika na društvenim mrežama, a potresno poslednje pismo ocu napisao je sin Vasil Hadžimanov na svom Fejsbuk nalogu.

“Preminuo je moj otac Zafir”, glasi početak ispovesti poznatog džez pijaniste.

“Njegovo veliko srce nije uspelo da pobedi bitku sa ovom groznom bolešću. Za sobom je ostavio pravo bogatstvo, od pesama koje je tako majstorski lako pevao, preko svojih mnogobrojnih i raznovrsnih kompozicija, knjiga poezije i proze, pa sve do nenadmašivih uloga u pozorištu i na filmu”.

Danas je preminuo moj otac Zafir .
Njegovo veliko srce nije uspelo da pobedi bitku sa ovom groznom bolescu.
Za sobom je…

Posted by Vasil Hadzimanov on Saturday, 27 March 2021

“No, pre i iznad svega toga, svojoj porodici i najbližima uvek je nesebično davao svoju ogromnu ljubav, pažnju i podršku. Moja majka Senka i on bili su jedan od najtalentovanijih i najlepših parova u istoriji ovih prostora, nenadmašivi!”

“Njegov nesavladiv duh, sposobnost da se u svakoj situaciji snađe i nađe na nogama, energija da sve što radi uvek radi celim svojim bićem, a da dok sve to radi bude istovremeno vrhunski šmeker… to mora da se pamti”.

“Da se pamti i poštuje! Volimo te tata i nedostajaćeš nam zauvek! Hvala vam svima na rečima podrške”, zaključio je Vasil.

Saučešće ispod te objave izrazili su mnogi iz sveta muzičke i dramske umetnosti, kao što su glumci Tatjana Venčelovski, Goran Šušljik, Iskra Brajović, Snežana Jeremić Nešković, kompozitorka i pijanistkinja Sonja Lončar, pevačica Ivana Peters, operska solistkinja i glumica Branislava Podrumac, Bilja Krstić, kostimografkinja Jelisaveta Tatić Čuturilo, muzičar Bojan Slačala i mnogi drugi.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime