Uskoro stiže prva i jedina pozorišna predstava koju je napisao Đorđe Balašević…

0
382
Oglasi
Đorđe Balašević/Photo: YouTube printscreen
Đorđe Balašević/Photo: YouTube printscreen

Jelena Beba Balašević je u emisiji “Mojih 50” na Naxi radiju otkrila da će publika moći da pogledate prvu i jedinu predstavu koju je napisao njen otac Đorđe Balašević.

Rediteljka je iznela detalje koje nisu bili poznati javnosti.

– Đole je napisao komediju, dramu, prvu i jedinu pozorišnu predstravu. Svaka njegova reč zaslužuje da nađe svoje mesto pred publikom i na sceni, gde je on bio apsolutni kralj. Ta predstava će biti sve ono što je on – Đole! – rekla je Beba Balašević i navodi da ime predstave još ne može da otkrije:

NE PALITE SVEĆE U JOVANA CVIJIĆA… ĆERKA ĐORĐA BALAŠEVIĆA OBJASNILA ZAŠTO PORODICA NEĆE OBELEŽITI GODIŠNJICU NJEGOVE SMRTI

– Ako izuzmemo “Kao rani mraz” koji je pisan u formi scenarija, ovo je prvi dramski tekst koji je Đole napisao. Naslov i dalje ne možemo otkrivati pošto se radi o specifičnoj igri reči, ali predstava je komedija situacije u kojoj se nekoliko karaktera nalazi u okolnostima koje su bile nesretne za ovu zemlju i društvo. Komad je zamišljen sa puno muzike i humora, malo istorijskih podataka, benignih sukoba i zapleta, naravno sa srećnim krajem – rekla je rediteljka.

ĐOLE, KAKO SE TI TOGA NIKAD NISI SETIO… BALAŠEVIĆ JE OVO IZGOVORIO ZBOG JEDNE DŽIBONIJEVE PESME

Beba Balašević je otkrila da ne voli da čuje pesmu “Naopaka bajka”, koju je Đole napisao kada je Jelena doživela tešku saobraćajnu nesreću 1999. godine.

– To je tatina pesma koju izbegavam da čujem. Bojim je se na neki način. Sećam se kada je došao iz studija, on je meni najavio da će napraviti pesmu koja je vezana za događaj, koji se celoj mojoj porodici desio 1999. godine, kada sam ja imala saobraćajnu nesreću. Ja sam bila teško povređena i to je nažalost, ostavilo, za ceo život, trag na sve nas. Ipak, iz toga smo zajedno izašli kao pobednici… To je jedina pesma koju izbegavam u širokom luku. Vraća me na taj period koji je izgledao kao jedan tunel, bez i najmanjeg zraka svetlosti. Na sreću smo prevazišli to, svi zajedno – rekla je rediteljka u emisiji “Mojih 50”.

HL/Izvor: telegraf.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime