Home»Kult»Đole, kako se ti toga nikad nisi setio… Balašević je ovo izgovorio zbog jedne Džibonijeve pesme

Đole, kako se ti toga nikad nisi setio… Balašević je ovo izgovorio zbog jedne Džibonijeve pesme

4
Shares
Pinterest Google+
Balašević i Džiboni/Photo: YouTube printscreen
Balašević i Džiboni/Photo: YouTube printscreen

Đorđe Balašević je tokom karijere napisao ogroman broj pesama koje su postale vanvremenske. Njegovi tekstovi bili su čista umetnost. Ipak, postoji jedan za kojim je Đole žalio što ga nije napisao.

EVO KAKO ĆE IZGLEDATI MUZEJ S POGLEDOM NA ZVEZDE POSVEĆEN ĐORĐU BALAŠEVIĆU… ZAVIRITE U “ATELJE SNOVA” KOJI ĆE IZGLEDATI KAO “OTVORENA KUTIJA POKLONA”

Balašević je svojevremeno u intervjuu za list “Carinik” otkrio koji tekst je bio u pitanju.

– Pa, jedan od lepših tekstova za koji mi je žao što ga nisam ja napisao je recimo “Ne očekuj da te iko razume”. To je tekst Duška Trifunovića. I recimo, “Šta bi dao da si na mom mjestu”… U principu se mnogo češće dešava da drugi autori, kolege moje, kažu “Žao mi je što ja nisam napisao onu pesmu koju je napisao Balašević”! – rekao je Balašević.

TAJNA OPROŠTAJNOG PISMA ĐORĐA BALAŠEVIĆA…

Onda se dotakao i Zlatana Stipišića Džibonija, pri čemu je naveo da mu se jedna njegova pesma dopadala.

– Ali, isto tako moram priznati da zavidim Džiboniju na nekim stihovima. Genijalno je ono njegovo iz pesme “Libar”: “Još te mogu pjesmom kupiti, lukavo i slatkorječivo, još uvijek mogu ti podvaliti ljubav…” Svaka čast, Džiboni! Pomislio sam: “Đole, kako se ti toga nikad nisi setio…” Džibonija izuzetno cenim kao dominantnog autora u toj njegovoj generaciji, on je prosto trebao svima nama koji se bavimo ovim poslom. Mislio sam da je došlo vreme da neka nova generacija kaže meni i nekim mojim vršnjacima: “Mičite se sa scene, vi ste već u klimaksu, dolazimo mi.”Na žalost, takvih mladih lavova nema. Ali, Džiboni je taj. Definitivno! – rekao je tada Đole, a prenosi balasevic.in.rs.

I sam Džiboni je imao reči hvale za Balaševića.

– Kada je reč o pevačima, mada znam da bi bilo gotovo nemoguće, ali u nekoj specijalnoj situaciji mislim da bismo Đorđe Balašević i ja mogli da složimo pesme. Mi se ne poznajemo privatno, samo preko pesama, ali ja jako poštujem te ljude koji su izdvojeni i nezavisni od trendova. Kao Leonard Koen, Bob Dilan, Dejvid Bouvi… Đorđe Balašević je pravi majstor, a pesma “Bezdan” je neverovatna, kao i ceo taj album – rekao je u jednom intervjuu Džiboni.

HL/Izvor: telegraf.rs

Previous post

Majli Sajrus uči bosanski... i dobro joj ide

Next post

Džeger objasnio čuvenu fotku iz Šarlota na kojoj cirka pivo u lokalnom baru: Samo nisam uradio ono što obično radim...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.