Umetnik koji je napravio čuvene omote za albume Metallice “Load” i “Reload”: Džejms je još ljut na mene…

0
409
Oglasi
Metallica - Load and Reload, covers
Metallica – Load and Reload, covers

Umetnik Andres Serano prisetio se svog učešča u izradi kontroverznih omota za albume Metallice “Load” i “Reload”

Sredina 90-ih bila je najkontroverzniji period u karijeri Metallice. Muzička promena koju je bend iz San Franciska napravio sa albumima “Load” i “Reload” uznemirila je određene delove njihove baze fanova, mada ne toliko koliko činjenica da je bend sada imao potpuno novi izgled koji je uključivao kratku kosu i šminku.

SMEŠNO, A TUŽNO… KLINCI MISLE DA JE METALLICA DOBILA IME PO ISTORIJSKOJ LIČNOSTI

Gledajući unazad, Metallica je jednostavno pokušavala da se otrese klišea heavy metala – što je postalo sasvim očigledno kada su angažovali kontroverznog umetnika Andresa Serrana da kreira omote za “Load” i “Reload”. Na prvom je bila slika pod nazivom “Blood And Semen III”, na kojoj je prikazana kravlja krv pomešana sa semenom, dok je naslovnica druge bila samorazumljiva “Piss And Blood”.

Andres Serano/Photo: press promo
Andres Serano/Photo: press promo

Lars Ulrih i Kirk Hamet bili su veliki obožavaoci umetnikovog rada, iako je Džejms Hetfild navodno bio manje impresioniran.

– Kirk i Lars su tražili sliku za “Load”. Sreo sam se sa njima u galeriji Paula Cooper u Njujorku i dogovorili smo se da koriste sliku za album, robu i sve promotivne svrhe. Bio sam polaskan i počastvovan što su to želeli. Znao sam njihovu reputaciju najvećeg heavy metal benda ikada. Tek kasnije sam se upoznao sa njihovom muzikom.

TAKO TO RADE PRAVE ZVEZDE… METALLICA POKLONILA SET BUBNJEVA ULIČNOM SVIRAČU POŠTO JE NJEGOV UKRADEN

Umetnik kaže da su njih dvojica tačno znači šta hoće za ove albume.

– Bio je to deo serije pod nazivom ‘Telesne tečnosti’. Bile su to fotografije koje je trebalo da izgledaju kao slike, uz korišćenje mleka, krvi, mokraće i sperme. Mislim da su slike bile hit. Jednom sam pročitao recenziju gde je album “Load” proglašen brojem1 na listi najboljih omota albuma. Znam da su Lars i Kirk bili zadovoljni time, ali Džejms nije. Mislim da je Džejms još uvek ljut! – rekao je Serano.

HL/Izvor: loudersound.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime