Ultimativna himna povratka u normalu… Kalifornijska grupa Dirty Heads u saradnji s Trainom objavila novu verziju hita “Vacation”

0
236
Oglasi
Dirty Heads/Photo: facebook cover
Dirty Heads/Photo: facebook cover

Posle jednog pandemijskog leta, odmor kao koncept putovanja na neku egzotičnu destinaciju ili na more, ponovo postaje popularan. U novoj verziji svog hita ‘Vacation’ (u izdanju Better Noise Music) kalifornijski bend Dirty Heads ugostili su nagrađivani bend Train, a pesma se uspešno probija kao spontana himna ovogodišnjeg povratka u normalan život i – putovanja na odmor. U novi spot su ubacili snimke TikTok i Instagram korisnika koji su i doveli do prave ‘Vacation’ manije.

Dirty Heads su poznati bend koji uspešno spaja hip-hop, reggae i rock, zajedno s opuštenim stavom južne Kalifornije. Oformljeni su 2003. kad je punk rocker Dastin Bušnel (aka Duddy B) pitao svoj prijatelja, repera Džareda Votsona (aka Dirty J) da sarađuju na projektu koji će se fokusirati na pozitivne vibracije i zarazni groove. Votson je svojim vokalnim veštinama dodao pevanje, i s perkusionistom Džonom Olazabalom, akustična verzija trojca Dirty Heads je počela da svira po raznim događajima, i istovremeno uspešno gradi svoju publiku.

Svirajte, snimajte i – osvojite album
Headliner.rs i ПГП- РТС/ PGP- RTS

Posted by Headliner.rs on Monday, 5 July 2021

Do danas, iza njih je uspešna karijera, sedam albuma, više od dve milijarde streamova, a jedan od najvećih hitova, pesma ‘Vacation’ iz 2017. godine u jeku je nesvakidašnje ponovne popularnosti. Naime, između decembra 2020. i aprila ove godine, pesma je stekla ogromnu popularnost na TikToku i Instagramu, sa skijanjem kao glavnom akcijom, gde je prvi deo montiranog segmenta u kući, a drugi negde na odmoru. Nakon tog booma, koristila se i kao podloga za druge letnje TikTok i Instagram reel klipove.

Samo u poslednjih 7 dana na radio stanicama širom svijeta, ‘Vacation’ se puštao ukupno 20.7 miliona puta! Snimanje reelova s pesmom u pozadini se nastavlja. Do sada je samo na TikToku ukupno bilo 3 milijarde User Generated Videos (UGC), a još popularniji je bio Instagram s 4 milijarde UGC pregleda.

Pesma je uvrštena na 134 Shazam top liste, 42 Apple Music top liste i na više od 2.000 Spotify play listi, a izdavačka kuća Better Noise Music je za 16. jul najavila objavljivanje kompilacije “The Best of Dirty Heads”, na kojoj će uz original biti i nova verzija hita ‘Vacation’.

HL/Izvor: soundguardian.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime