“U ovoj sobi“… Beogradski bend Dram predstavio novi video singl

0
145
Dram/ Photo: Promo
Oglasi

Uoči koncerta u Beču (25. maja), nastupa na AIR festu (14. juna) i Belgrade Beer Festu (22. juna), grupa Dram predstavila je prvi singl “U ovoj sobi“, koji će se naći na njihovom trećem studijskom albumu.

– Ova pesma je sublimacija osećanja i doživljaja članova grupe u proteklih godinu dana, a ukazuje na važnost održanja sopstvenog identiteta u savremenom svetu. Čini se da je više nego ikada ranije važno biti svoj, autentičan- bez pretvaranja, ulepšavanja i ne mareći za komentare okruženja, makar to bilo i u okvirima jedne sobe… – izjavili su momci iz Drama.

Dram, Arsenal fest 2021/Photo: AleX

Singl “U ovoj sobi”, ima potencijal novog radijskoh hita grupe, a čak tri člana benda su se dohvatili gitara i samo je bubnjar ostao dosledan svom instrumentu. Muziku i tekst uradili su timski, produkciju potpisuje Saša Janković, miks i master- Ivan Bambi Mirković, a spot je snimljen u studiju Strip.

– Naš zvuk se malo promenio, nove pesme koje sada stvaramo biće u muzičkom smislu svojevrstan zaokret u odnosu na one sa prva dva albuma („Nećemo promeniti sve“ i „Previše svega“). Zvučimo rokerskije nego ikada i to se desilo zbog prošlogodišnje promene sastava benda ali i zbog naše zajedničke potrebe da stalno unapređujemo svoj zvuk, kao i zbog težnji da uvek idemo korak dalje od ranije postignutog – otkrivaju članovi grupe i dodaju:
– Veoma nas je obradovao poziv iz Beča, iz Srpskog kulturnog centra gde ćemo zajedno sa Marčelom održati koncert u subotu 25. maja. Mnogo se radujemo tom nastupu. Nakon koncerata na festivalima u Hrvatskoj biće to još jedno naše predstavljanje van Srbije. Zato jedva čekamo da odemo tamo i zasviramo pred publikom u bečkom klubu Replugged.

Dram/ Photo: Promo

Posle Beča, nastupiće 22. juna na bini ovogodišnjeg Belgrade Beer Festa i to zahvaljujući publici, koja je glasala da upravo Dram održi svoj koncert na ovom festivalu.

Dobitnici regionalne nagrade Zadužbine Milana Mladenovića i priznanja “Godum- Mlade nade muzike Srbije“ Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije- Stefan, Marko, Petar i Nikola, nastavljaju sa radom na novim pesmama za treći studijski album, a u njihovoj festivalskoj agendi za jun, planiran je i nastup na obrenovačkom AIR Festu, 14. juna.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime