Džo Eliot: Umoran sam od ljudi koji Def Leppard nazivaju “metal bendom”, to mi baš ide na k….

0
712
Def Leppard/Photo: wikipedia.org, by Kevin Nixon
Oglasi

Def Leppard se obično povezuje sa novim talasom britanskog heavy metala koji je nastao početkom 80-ih. Ipak, frontmen Džo Eliot je otkrio da mu se ne sviđa “metalna” etiketa, nazivajući je “blesavim, blesavim izrazom”.

– Imam problem sa terminom heavy metal – priznao je pevač tokom gostovanja u podkastu The Rockoneurs, – jer svi van roka uvek misle da je to kao neka loša vest ako ste u heavy metal bendu.

Def Leppard otvaraju prvi online muzej na svetu… trebaće vam samo pristupna šifra. Evo kako da dođete do nje…

Eliot je dalje objasnio da termin “teški metal” nosi određeni niski kvalitet.

– Stičete utisak da su svi moroni – primetio je.

Frontmen je takođe primetio da je etiketa bila preterano korišćena tokom godina i da je obično davana bendovima koji se ne uklapaju u žanr, uključujući i njegov.

– NLO, Thin Lizzy… nisu bili heavy metal – izjavio je Eliot. – Da li su Motorhead? Imali su uticaj bluza… Queen nikada nisu bili heavy metal bend, ali su imali nekoliko heavy metal pesama, zahvaljujući Brajanu Meju, i mislim da smo bili prilično slični.

Ne skidaju nogu s gasa… Britanski glam metal velikani Def Leppard objavili 12. studijski album 

Kako onda Džo Eliot klasifikuje muziku Def Lepparda? Sa njegove tačke gledišta, Def Leppard je oduvek bio “teški rok” bend, sa mogućnošću da klizi u težim ili lakšim pravcima kada je to prikladno.

– Ako smo mi heavy metal, onda su i Rolling Stones – rekao je frontmen, – jer su to dve gitare, bas, bubanj i pevač.

– To je glup, glup izraz – nastavio je Eliot, objašnjavajući svoj otpore prema “metalnom” nadimku. – Kad počneš da stavljaš bendove u kalup, to mi baš ide na k…. , da budem sasvim iskren.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime