Turisti zaključali ljubav na “Mostu lokota”

0
148
Turisti/ Photo: Promo
Oglasi

Posle nedavno objavljene pesme “Penelopa u plavom”, klasičnog storytellinga zaogrnutog u muzički blues kontekst, riječka grupa Turisti predstavila je “Most lokota”.

Novi singl stiže kao osvežavajući vetar na muzičkoj sceni, noseći sa sobom snagu reči i melodije s potpisom Vave Simcicha koje je svojim izuzetnim vokalom i ovaj put iznela Iva Močibob, a svirački podržali Sergej Hofman na basu, Bobo Grujičić bubnjevima i Vava na gitari.

Nova pesma nije samo muziččki iskaz, već i poziv na duboko promišljanje o sopstvenim emocijama i prolaznosti vremena.

Turisti/ Photo: Promo

Ovaj detalj iz riječke topografije još nije dohvatio status turističke atrakcije poput venecijanskog Ponte dei Sospiri, ali svakim danom na njemu se sve više pronalazi zaključanih ljubavnih katanaca, pa ne čudi što je i Turistima poslužio kao inspiracija.

Prateći spot delo je njihove stalne saradnice, riječke umetnice Kristine Barišić.

Ova pesma ujedno je i najavni singl novog izdanja riječkih Turista koje stiže 7. marta. Na novom EP-u pod nazivom “7” koji sadrži sedam ujednačenih brojeva koji zajedno čine celinu atmosferom i lirikom.

Za produkciju je bio zadužen Matej Zec, sniman je u studijima InquistionSound i G.I.S., Kastav, a dizajn omota potpisuje još jedan stalni suradnik benda i jedan od najpoznatijih riječkih vizuelnih umetnika, Mladen Stipanović (studio SMART69).

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime