“Tri palme za dve bitange i ribicu”, “Božiji grad”, “Grdana” i “Aladin” ove nedelje u Drive in bioskopu na Adi

0
677
Oglasi
Drive in, oldtajmeri/ Photo: AleX
Drive in, oldtajmeri/ Photo: AleX

Za sve “filmske sladokusce” leto u Beogradu nudi pravi filmski užitak pod vedrim nebom i zvezdama u trenutno jedinom i najbezbednijem Drive in bioskopu na Adi Ciganliji.

Uz kultne domaće filmove, evropske klasike, nezavisne, kao i filmove produkcije novijeg datuma, filmofili, ali i obični radoznalci, svake sedmice od četvrtka do nedelje sami, u društvu ili pak porodično stvaraju svoje uspomene na filmsko doba kada se Holivud na trenutak preselio u Beograd.

Biseri domaće kinematografske riznice na Adi sijaju petkom, a 14. avgusta u 21:00 čas podsetićemo se komedije iz 1998. godine – “Tri palme za dve bitange i ribicu”.

Na spomen nezaboravne “domaćice” prva asocijacija su autentične uloge Dubravke Mijatović (Nadica ) i Srđana Todorovića (Lane), ali projekcija na otvorenom u petak podsetiće gledaoce i na izvanredne filmske role Mirjane Karanović u ulozi direktorke, Milorada Mandića Mande kao Terze, Gorana Radakovića koji je u filmu tumačio Momu, Gorice Popović u filmu ovoga puta u ulozi tetke, Marka Janketića u komediji poznatog kao Mali…

Radnja filma, smeštena u 1993. godinu sa svim pratećim pojavama – hiperinflacijom i sveopštim srozavanjem, grana se u mnoštvo sitnih epizoda, od kojih svaka oslikava duh tog vremena kroz koje su žitelji Srbije prolazili od zla na gore.

Milan spava na splavu svog drugara, slikara Terze, i njegove slike prodaje novopečenoj eliti. Moma je njegov drugi prijatelj, čuvar trezora u privatnoj banci “Futura”, koju drži poslovna “srpska majka”.

Preko puta banke, Nadica zarađuje za život uzdisanjem preko vruće telefonske linije. Dva drugara i njihova ljubimica smišljaju lukav plan kako da opljačkaju pljačkašicu i dočepaju se zabačenog ostrva sa divnom klimom i palmama.

Ovaj četvrtak, 13. avgust, rezervisan je za brazilski film, krimi- dramu iz 2002. godine “Božiji grad” (Cidade de Deus) reditelja Katje Lund i Fernanda Meirelesa, nominovanog za Oskara u više kategorija (2004) i dobitnika britanske BIFA nagrade za najbolji strani, nezavisni film (2003).

U pitanju je adaptacija istoimenog romana Paula Linsa, baziranog na istinitim događajima.

Interesantno je da kao moto filma krilatica “Bori se i nikad nećeš pobediti. Beži i nikad nećeš pobeći”, a većina glumaca pojavljuje se prvi put na filmu.

To su kako se navodi, stanovnici favela, među kojima je i istoimena u Rio De Žaneiru “Božiji grad”.

Vikend  je već tradicionalno rezervisan za filmska ostvarenja novije produkcije, pa će se u subotu, 15. avgusta na repertoaru naći naučnofantastična avantura iz 2019. godine – “Grdana gospodarica zla”.

Nedelja, 16. avgus biće rezervisana za titlovanu verziju “Aladina” Gaja Ričija , avanturu koja  je obeležila 2019. godinu “Dizni kraljevstva.”

Grdana gospodarica zla/ Photo: imdb.com
Grdana gospodarica zla/ Photo: imdb.com

Podsetimo, bioskop na otvorenom je  počeo sa naplatom karata za filmske projekcije, a dani rezervisani za film su četvrtak, petak, subota i nedelja.

Rezervacija karata vrši se preko sajta Kombank dvorane.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime