Tri lica muzike… Saša Baša objavio je debi album “Trizofrenija”

0
452
Saša BAđa/Photo: 11m photography
Oglasi

Saša Baša objavio je svoj debi album “Trizofrenija”, zanimljivo izdanje ma kome autor kombinuje brojne muzičke stilove i žanrove.

– “Trizofrenija” je, najkraće rečeno, kompilacija svih mojih podeljenosti spakovanih u jednu celinu. To je eksperimentalni, konceptualni album sa izvesnom crtom i komercijale i alternative – kaže autor i dodaje:

– Reč je o alternativnom rok albumu sa primesama elektro muzike, svinga, šafla, džeza, hip hopa i baladne muzike. Podeljen je u tri etape, tri trilogije, jer sâm rad zasnivam na tri različita alter-ega, koji nemaju svoje ime, ali imaju svoje “bendove” (iako su ti bendovi sastavljeni od istih članova, s tim što Lazar Pantelić u Virtual Ritual bendu repuje umesto što svira klasičnu gitaru). Tu su, dakle, “bendovi” – Saša Báša i Lila Idila, Saša Báša i Snene Sene i Saša Báša i Virtual Ritual.

Buntovno i ekscentrično… Saša Báša objavio video spot “Fabrika Barbika”

Saša Baša kaže da su pesme nastajale u prethodnih deset godina i tokom perioda Aleje Velikana.

– Mnogi motivi i neke pesme, kao “Plan B za Dan D” potiču još od Aleje, kao što će i neke od pesama sa drugog albuma. Korenima sam i dalje vezan za rad u Aleji, ali sam autorski evoluirao i napredovao, te gledam da sadašnji rad baziram na drugačijem zvuku od Alejinog – kaže Baša i otkriva:

Saša BAđa/Photo: 11m photography

– Sva muzika koju stvaram sa sadašnjim saradnicima je plod mog višegodišnjeg sazrevanja kao osobe i svaka pesma je neodvojivi deo mog bića, razmišljanja i stavova. Nijedna pesma nije pravljena da bude komercijalna, već je svaka bila odraz mog trenutnog stanja ili stava uklopljenog u određeni muzički stil.

Stigla “Maska”… Saša Báša predstavio novi video singl

Kad je o saradnicima na albumu reč, Saša Baša kaže da je sa njim na ovom izdanju radila brojna ekipa sjajnih muzičara.

– Na albumu je radilo mnogo muzičara od kojih bih izdvojio, pre svega, svog najboljeg prijatelja, brata, saborca i neverovatno nadarenog autora Lazara Pantelića, zatim producenta Aleksu Stankovića, zatim Petra Miloševića, Matiju Jocića, Dušana Vićentijevića, Lazara Dimitrijevića, Miloša Stankovića, Luku Ožegovića (koji je bio producent na prve tri pesme), Katarinu Davinić, Emiliju Pantelić, Đurđicu Ivanović, Jakova Fireza, Milana Šijaka, Ana-Mariju Ilić, Nikoli Kneževiću, naravno i prerano preminulog Tomislava Tomicu Jovanovića koji nam je ustupio besplatan studio za snimanje vokala za tri pesme i mnoge druge.

Naredni projekti i albumi neće biti u ovakvom konceptualnom obliku, već će svi biti u jednom stilu, odnosno žanru kaže Baša i dodaje da je 13 novih pesama spremno za drugi album, od kojih će odabrati “samo” 10 , a kompletan album biće u “Lila Idila” stilu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime