TRI DANA STRIP MAGIJE… Drugi Tras! festival stripa u CK Vlada Divljan od 11. do 13. maja

0
231
Tras festival stripa/Photo: facebook@gestivalstripa
Oglasi

TRAS! festival stripa osmišljen je kao interaktivna manifestacija sa više tematskih oblasti delovanja. Na prvom mestu, namenjen je ljubiteljima strip-umetnosti svih uzrasta, koji mogu na ovom festivalu da prošire postojeća znanja i razviju nove sfere interesovanja putem: komunikacije i uzimanje posveta od gostujućih autora, učešćem u radionicama, tribinama, projekcijama dokumentarnih i stručnih filmova, kao i izložbom radova.

Ovaj festival je mesto gde se domaći i strani autori susreću, sarađuju i razmenjuju iskustva. Zahvaljujući tome razvija se kolegijalni odnos između njih, domaći autori su u mogućnosti da ostvare saradnju sa stranim izdavačima i svojom umetnošću budu kulturni ambasadori naše zemlje.

Konačno, TRAS! festival zbližava domaće i strane izdavače, koji zahvaljujući tome predstavljaju nova kvalitetna izdanja domaćoj publici.

Tras, beogradski festival stripa/Photo> Promo

Drugi festival nastavlja se u maniru prvog, koji je i prošle godine uspešno organizovan u Centru za kulturu Vlada Divljan (UK Palilula, Beograd) u trajanju od tri dana. Veliki broj posetilaca je bio oduševljen idejom i atmosferom na događaju. Strip autori, radionice, tribine i izložba su izazvali veliko interesovanje, a još bolje će, po svemu sudeći, biti ovog maja.

Gosti drugog TRAS! strip festivala iz inostranstva ove godine biće Paskvale del Vekio (Italija), strip umetnik, najpoznatiji po radu na Teksu Vileru, Marčelo Manđatini (Italija), strip umetnik, jedan od autora Zagora, Alfredo Kasteli (Italija), scenarista i strip umetnik, esejista i tvorac strip-junaka Marti Misterija, Robert Solanović (Hrvatska), strip umetnik, pisac i ilustrator, kao i Bernard Radovčić (Hrvatska), urednik i izdavač.

Gosti iz Srbije bićeStevan Subić, strip umetnika iz Zrenjanina, koji sarađuje sa izdavačima u Italiji i Francuskoj, i dobitnik više nagrada za strip, Milan Jovanović, strip umetnik i ilustrator iz Beograda,dugi niz godina angažovan na eminentnim strip-serijalima u Francuskoj i Dražen Kovačević, strip umetnik iz Beograda koji je veliki broj stripova objavio u Francuskoj.

biće Paskvale del Vekio/Photo: facebook@gestivalstripa
biće Paskvale del Vekio/Photo: facebook@gestivalstripa

Jedan od gostiju, Paskvale del Vekio uoči dolaska u Beograd je za oficijalčnu facebook stranicu festivala rekao:

– Nikada nisam bio u Srbiji, te me veoma me oduševljava pomisao što ću posetiti prestoni grad Beograd. Izuzetno sam srećan zbog mogućnosti da upoznam taj drevni grad bogate istorije i velikog kulturnog značaja, koji se veličanstveno uzdiže nad ušćem dve legendarne reke. Jedva čekam da prošetam ulicama jednog od najstarijih gradova Evrope i sretnem njegove divne stanovnike. Magični Beograde, čekaj me. Dolazim!

A dođite i vi… u KC Vlada Divljan, od 11. do 13.maja, i osetite ponovo onu neponovljivu magiju koju ima samo strip.

HL

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime