Da li ste spremni za… Prvi Bagdalski Demo Okršaj 17. maja u Kruševcu

0
181
Oglasi

 

Prvi Bagdalski Demo Okršaj
Prvi Bagdalski Demo Okršaj

Legendarni kruševački restoran Bagdala, u okviru svoje kulturne manifestacije “Leto ljubavi“, 17. maja 2018. godine (četvrtak) na Velikom platou organizuje prvi Bagdalski Demo Okršaj.

Nakon zaključenja raspisanog Konkursa (prijave traju do 10. maja) stručni žiri odabraće šest finalista, koji će se predstaviti publici svojim polusatnim muzičkim programima. Pobednika specijalnim kuponima bira prisutna publika, i očekuju ga vredne nagrade – pobednički trofej i objavljivanje zvaničnog debi izdanja.

Festival se održava na čuvenom brdu Bagdala, od 19:00, na platou koji se nalazi usred parka, sa neponovljivim pogledom na Kruševac.

Gitara, rock band, ilustracija: Photo: Pixabay
Gitara, rock band, ilustracija: Photo: Pixabay

Trajanje konkursa

Konkurs traje od 28.04.2018. do 10.05.2018. godine.

Pravo učešća

Pravo učešća na konkursu imaju svi demo bendovi iz Srbije.

Pod demo bendom podrazumevaju se muzički sastavi koji nemaju potpisan ugovor sa izdavačkom kućom koja je registrovana na teritoriji Srbije.

Pravo učešća na konkursu imaju svi takmičari iz domena pop, rock, hip-hop, r’n’b muzike i/ili pripadajućih muzičkih žanrova.

Način prijave na konkurs

Za potrebe prijave na konkurs, potrebno je pripremiti:

– dva demo snimka (autorske muzičke numere) u MP3 formatu

– tekstove odabranih numera u .doc (Word) ili .txt (Notepad) formatu.

– fotografiju benda u JPG ili JPEG formatu

Navedeni materijal potrebno je poslati na office@restoranbagdala.com najkasnije do 10.05.2018. godine. Za sve dodatne informacije organizatore možete da kontaktirate putem istog maila.

Bagdalski Demo Okršaj zadržava neograničeno pravo da u svrhu promocije festivala upotrebljava sve podatke dostavljene od strane učesnika u okviru konkursa, kao i snimke nastupa takmičara na samom festivalu.

Pesme koje tekstovima vređaju prava pojedinaca i/ili grupa neće biti razmatrane od strane žirija.

Način odabira takmičarskih bendova

Takmičari će biti odabrani od strane stručnog žirija, na osnovu analize pristiglih prijava, a po osnovu propisanih kriterijuma od strane Organizatora.

Osnovni kriterijum kojim će se žiri voditi pri odabiru učesnika festivalskog takmičenja je kvalitet muzike, originalnost i doprinos koji takav autorski rad može da ostvari u muzičkoj kulturi.

Spisak šest bendova koji će nastupiti na Bagdali biće objavljen najkasnije do 12.05.2018. na oficijelnoj stranici https://www.restoranbagdala.com/ .

Propozicije takmičenja

Žiri će izabrati 6 takmičara koji će se takmičiti i uživo predstaviti na I Bagdalskom Demo Okršaju.

Takmičari će se takmičiti tokom takmičarske večeri, a raspored nastupa će odrediti Organizator, i to metodom žrebanja.

Organizator zadržava pravo izmene termina nastupa takmičara. Tokom ovog dela takmičenja, takmičari izvode svoj polusatni autorski program.

Pobednika bira publika, koja glasa kuponima, koje dobija na ulazu u ograđeni deo predviđen za održavanje manifestacije. Ulaz na festival je slobodan.

Nagrade festivala

– Vredan pobednički trofej – dar Restorana Bagdala, organizatora festivala

– Objavljivanje debi albuma za najstariju nezavisnu izdavačku kuću u Srbiji Take It Or Leave It Records iz Beograda

Posebna prava i uslovi za takmičare

Sve troškove puta (trošak dolaska u Kruševac i trošak povratka iz Kruševca) u vezi sa učešćem na festivalu Organizator je dužan da nadoknadi pozvanim takmičarima.

Takmičari su dužni da strogo poštuju predočeni raspored tonskih proba u sklopu takmičarske večeri i drugih aktivnosti od kojih zavisi njihov nastup i predstavljanje na festivalu. Svako odstupanje od navedenog rasporeda može rezultovati diskvalifikacijom takmičara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime